7e Nationale E-health Congres

Het 7e Nationale E-health Congres vindt plaats op 10 november 2017 in Utrecht. Op dit interactieve congres staan verschillende actuele vraagstukken centraal

10 november 2017 vindt in Utrecht het 7e Nationale e-health congres plaats. Wat is de meerwaarde van e-health voor diagnostiek, therapie, nazorg en patiënten? Hoe kunnen we goede voorbeelden sneller verspreiden? En aan welke kwaliteitseisen moet een goed e-health voorbeeld voldoen? Deze (en andere) vragen staan centraal op het interactieve na- en bijscholingscongres voor zorgprofessionals, dat bestaat uit korte voordrachten en flitspresentatiesHet congres is inhoudelijk voorbereid door de Guus Schrijvers Academie in samenwerking met Hyleco Nauta, verantwoordelijke voor e-health innovation bij het UMC Utrecht.

Het 7e Nationale E-health Congres vindt plaats op 10 november 2017 in Utrecht. Op dit interactieve congres staan verschillende actuele vraagstukken centraal.Waarom dit congres?

De zorg verandert en e-health speelt daarbij een steeds grotere rol. Dit nascholingscongres is bedoeld voor zorgprofessionals die in een dag op de hoogte willen raken van de nieuwste kennis en inzichten op e-health gebied. De dagelijkse praktijk in de eerste- en tweede lijn staat hierbij centraal. Er zijn twee didactische lijnen:

  1. Indeling congres naar hoofdtaken van artsen en andere professionals Artsen en andere zorgprofessionals hebben vier hoofdtaken: 1. Preventieve advisering 2. Diagnose stellen op basis van anamnese, aanvullende diagnostiek en wetenschappelijke kennis 3. Behandeling op basis van evidence based medicine en 4. Nazorg en begeleiding. Dit congres is ingedeeld naar deze vier hoofdtaken.
  2. Indeling congres naar ontwerpen én evaluatie van apps Artsen en andere professionals willen hulpmiddelen zoals apps en andere software applicaties pas gebruiken als wetenschappelijk bewezen is dat ze effectief zijn. Software bouwers daarentegen brengen soms apps op de markt zonder wetenschappelijk bewijs van hun effectiviteit. Zij kiezen voor een strategie van al doende leren. Deze werkwijze levert soms aanvaringen op. De vraag is daarom: (hoe) kunnen app-ontwikkelaars en wetenschappers elkaar versterken?
Het 7e Nationale E-health Congres vindt plaats op 10 november 2017 in Utrecht. Op dit interactieve congres staan verschillende actuele vraagstukken centraal.Vragen

De zorg verandert en e-health speelt daarbij een steeds grotere rol. Vragers en aanbieders van e-health oplossingen willen snel vooruit, maar worden geconfronteerd met kwaliteitsvragen over effectiviteit, gebruikersacceptatie en privacy. Remt dit de e-health ontwikkelingen? Of werkt dit juist versterkend? Op het congres komen de volgende vragen aan de orde:

  • Wat is de meerwaarde van e-health voor diagnostiek, therapie, nazorg en patiënt empowerment?
  • Aan welke eisen moet een goed e-health voorbeeld voldoen?
  • Moet er 100% evidentie bestaan om e-health te gebruiken in de spreekkamer?
  • (Hoe) kunnen app-ontwikkelaars en wetenschappers elkaar ondersteunen?
  • Hoe kunnen we in Nederland onze goede e-health-voorbeelden sneller verspreiden?
  • Belemmeren DBC’s en andere tarieven de invoering van e-health?
  • Wat is de beste manier om goede voorbeelden op te schalen naar andere ziektebeelden, professionals, regio’s, instellingen en instanties?
Interactie

Door de kleinschalige opzet is er uitgebreid gelegenheid om vragen te stellen en sprekers en presentatoren te ontmoeten.

Het 7e Nationale E-health Congres vindt plaats op 10 november 2017 in Utrecht. Op dit interactieve congres staan verschillende actuele vraagstukken centraal.Flitspresentaties

De voordrachten tijdens het ochtendprogramma worden afgewisseld met flitspresentaties van tien minuten. Daarna is er tijd voor een korte discussie en vragen. De flitspresentaties vindt u in de congresbrochure.

Datum en locatie

Vrijdag 10 november 2017, Galgenwaard Utrecht

Prijs

€ 345,- (btw-vrij)

Voor wie?

Het congres is bedoeld voor zorgprofessionals (artsen, verpleegkundigen en paramedici), zorgmanagers, leidinggevende professionals en beleidsmakers in de cure en de care, directeuren en bestuursleden van zorg- en welzijnsorganisaties, zorgverzekeraars, ICT- en informatiemanagers, managers innovatie, projectleiders, brancheorganisaties en patiëntenverenigingen en alle anderen die werkzaam zijn of interesse hebben in de e-health.

Het 7e Nationale E-health Congres vindt plaats op 10 november 2017 in Utrecht. Op dit interactieve congres staan verschillende actuele vraagstukken centraal.Organisatie en vragen

De Guus Schrijvers Academy organiseert het 7e Nationale e-health congres. Hyleco Nauta (UMC) heeft het congres inhoudelijk mede voorbereid en treedt op als dagvoorzitter van het congres. Voor vragen kunt u mailen of bellen met Petra Schimmel, secretariaat@guusschrijvers.nl, 06-53370437.

Accreditatie

Accreditatie wordt aangevraagd.

Inschrijven

Wilt u zich inschrijven voor 7e Nationale e-health congres op 10 november? Vul dan hiernaast het inschrijfformulier in. Het uitgebreide congresprogramma en de sprekers vindt u in de congresbrochure die u op deze pagina kunt downloaden.

Geef een reactie

XHTML: U kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>