Samenwerking medisch specialistisch bedrijf en ziekenhuisbestuur

19 mei is er in Ede een congres over de relatie tussen medisch specialisten en ziekenhuisbestuurders. Tal van voorbeelden en voorstellen passeren de revue.

19 mei 2017 is er in Ede een congres over de relatie tussen medisch specialisten en ziekenhuisbestuurders. Twee vragen staan centraal: hoe kan de onderlinge relatie tussen specialisten en ziekenhuis zodanig worden ingericht dat continue verbetering van de patiëntenzorg erdoor wordt gestimuleerd? En hoe kunnen we zo goed mogelijk tegemoet komen aan de gelegitimeerde belangen van specialist en ziekenhuis?

Het congres over de relatie medisch specialisten - ziekenhuisbestuurders vindt op 19 mei plaats in Ede met actuele voordrachten, workshops en flitspresentaties.Vragen

Nationale- en internationale sprekers komen met creatieve ideeën en tips om de relatie tussen ziekenhuisbestuurders en medisch specialisten te optimaliseren. Zij gaan onder meer in op de volgende vragen:

  • In hoeverre heeft de vorming van medisch specialistische bedrijven de bestuurbaarheid van de ziekenhuiszorg bevorderd?
  • Hoe nemen de medisch specialistisch bedrijven hun verantwoordelijkheid voor kwaliteit en veiligheid? En hoe leggen zij daarover verantwoording af aan de raad van bestuur?
  • Hoe pakt het grote aantal overleg- en vertegenwoordigende organen uit in de praktijk?
  • Welke besluiten neemt het ziekenhuisbestuur en welke beslissingen neemt het medisch stafbestuur? Wat gebeurt er als er geen consensus is? Wie neemt nu eigenlijk een nieuwe medisch specialist aan? En wie is er verantwoordelijk als een medisch specialist in de fout gaat?
  • Hoe gaan ze in het buitenland om met de relatie tussen medisch specialisten en ziekenhuizen? Welke lessen kunnen wij daaruit trekken?
  • Hoe kijken patiëntvertegenwoordigers aan tegen de samenwerking tussen ziekenhuizen en medisch specialistische bedrijven?
Doelgroep

Het congres is bedoeld voor leden van Raden van Bestuur van ziekenhuizen, medisch specialisten, bestuur en directies van medisch specialistische bedrijven en coöperaties, leden van Raden van Toezicht van ziekenhuizen, specialistenvertegenwoordigers in stafbesturen, ondernemingsraden en andere overlegorganen, accountmanagers van zorgverzekeraars, organisatieadviseurs en specialisten actief in de Federatie van Specialisten of de KNMG. Werkzoekende jonge klaren en AGIO’s en Agnio’s krijgen korting.

Workshops en flitspresentaties

Het congres bestaat uit voordrachten, workshops en flitspresentaties met veel gelegenheid om te participeren en vragen te stellen.

Live voting

Congresdeelnemers kunnen via een app op hun mobiel, laptop of tablet vragen beantwoorden van sprekers. Ook kunnen zij zelf vragen stellen of op stellingen reageren. Daarnaast is er uitgebreid gelegenheid om sprekers en presentatoren te ontmoeten. Dit maakt het congres heel interactief en leerzaam.

Het congres over de relatie medisch specialisten - ziekenhuisbestuurders vindt op 19 mei plaats in Ede met actuele voordrachten, workshops en flitspresentaties.Datum en locatie

19 mei 2017
Congrescentrum de ReeHorst, Bennekomseweg 24, 6717 LM Ede. De Reehorst ligt op slechts 250 meter afstand van treinstation Ede-Wageningen en op 5 minuten rijden vanaf de A12 en de A30.

Prijs

€ 495,- (btw-vrij)
Alle congresdeelnemers ontvangen een gratis exemplaar van het boek Integrated Care: better and cheaper.

Het congres over de relatie medisch specialisten - ziekenhuisbestuurders vindt op 19 mei plaats in Ede met actuele voordrachten, workshops en flitspresentaties.Organisatie en vragen

Het congres wordt voorbereid door prof. Guus Schrijvers en Wim Schellekens, voormalig hoofdinspecteur IGZ. De organisatie is in handen van de Guus Schrijvers Academie.  Accreditatie wordt aangevraagd.

Voor vragen kunt u contact opnemen met: secretariaat@guusschrijvers.nl.

 Inschrijven

Wilt u zich inschrijven voor het Congres medisch specialistisch bedrijf en ziekenhuisbestuur op 19 mei? Vul dan hiernaast het inschrijfformulier in. Het uitgebreide congresprogramma en de sprekers vindt u rechts bovenin in de congresbrochure.

 

Reacties uitgeschakeld voor Samenwerking medisch specialistisch bedrijf en ziekenhuisbestuur