Congres over geïntegreerde geboortezorg (18 januari 2013)

De beleidsontwikkelingen in de geboortezorg leggen een druk op de eerste-, tweede- en derdelijns verloskunde in Nederland. Daarom organiseert de Julius Academy op 18 januari 2013 een congres met vijf sessies:

  • De hoogleraren Arie Franx en Koos van der Velden schetsen in sessie 1 recente ontwikkelingen in veld, beleid en onderzoek.
  • In sessie 2 presenteren de onderzoekers Gouke Bonsel en Henk van Stel de nieuwe ervaringsvragenlijst voor zwangeren en jonge ouders, die overal te gebruiken is, ongeacht de plek van bevallen en ongeacht de discipline van de hulpverleners.
  • De 3e sessie is een paneldiscussie tussen voorzitters en directeuren van verloskundige samenwerkingsverbanden (VSV’s) over de vraag: hoe hebben jullie de communicatie en besluitvorming binnen je VSV ingericht? Hier ben ik de discussieleider.
  • In de 4e sessie staat het preconceptionele consult centraal: emeritus hoogleraar Leo ten Kate bespreekt de geschiedenis en de theorie daarvan. Semiha Denktas presenteert de eerste resultaten van het Rotterdamse programma Healthy pregnancy for all.
  • Boeiende, Innovatieve veldprojecten uit het hele land komen aan de orde tijdens de 5e sessie. De nabespreking vindt plaats tussen de voorzitters van de KNOV, NVOG en Zorgverzekeraars Nederland. Zij spreken hun nieuwjaarswensen uit voor de geboortezorg in Nederland en reageren op wat er in de andere sessies is gezegd. Dagvoorzitter is Jan van Lith, hoogleraar verloskunde te Leiden.

Wil jij aan dit congres deelnemen? Klik dan hier.

Masterclass geïntegreerde geboortezorg

De Julius Academy start binnenkort ook een Masterclass over geïntegreerde geboortezorg. Die gaat over samenwerking van verloskundigen, gynaecologen, kraamzorg, jeugdgezondheidszorg, geestelijke gezondheidszorg en opvoedondersteuners. Wil jij verstand krijgen van de gehele geboortezorg keten? Klik dan hier en schrijf je in.

Geef een reactie

XHTML: U kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>