Stagneert opname van geriatrische patiënten in ziekenhuizen vanwege de Wet Langdurige Zorg?

Vele ziekenhuizen hebben een afdeling geriatrie met een geriater aan het hoofd. De ligduur bedraagt daar vaak zo’n twee weken. Die geriaters houden sinds begin januari opnamen af vanuit de eerste lijn. Want zij zijn bang dat ze hun patiënten niet meer kunnen overplaatsen naar een verpleeghuis. Immers de Wet Langdurige Zorg (die over onder meer verpleeghuizen gaat) is bijzonder streng met de indicatiestelling.

Verpleeghuis
De afdeling geriatrie slibt dicht als zij niet meer kan overplaatsen naar verpleeghuizen na een of twee weken. Die wordt zelf een soort verpleeghuis. Dit nieuws pikte ik deze week op bij de voorbereiding van het congres ‘Financiële toegang tot de langdurige zorg’ op 10 april. Ik ontmoette een van de sprekers.

Congres Financiële Toegang Langdurige Zorg
Voordat deze stagnatie van het patiëntenverkeer een groot thema wordt, verneem ik graag of jullie als lezer van mijn website hetzelfde signaleren of juist niet. Stuur je een mail met je reactie naar mail@guusschrijvers.nl? Kom je naar het congres Financiële Toegang tot de Langdurige Zorg’ op 30 september waar je veel nieuws krijgt dat nog niet in massamedia, vakbladen en op social media bekend is? Meer informatie over het congres vind je hier.

Geef een reactie

XHTML: U kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>