Tele-Intensive Care werkt goed en goedkoop bij het OLVG

De tien intensivisten van het OLVG in Amsterdam zijn ook verantwoordelijk voor de medische zorg van de IC patiënten van het Zuiderzee ziekenhuis in Lelystad. Via zes schermen en een cameraverbinding hebben zij contacten met de Lelystadse patiënten.

Het OLVG introduceerde de tele-IC in 2010 op basis van Amerikaanse ervaringen. Zowel in de USA als hier werkt alles uitstekend en goedkoop. Op de foto (die ik zelf gemaakt heb) kijkt intensivist Peter van der Voort naar de schermen. Via het beeldscherm rechts kan hij praten met de patiënt. Ik heb de foto gemaakt toen de camera weer uit was. Iedere uur van zijn werkdag doet Van der Voort een elektronisch visite.

Boek

Ik bezocht de tele-IC voor mijn boek Meer gezondheid bij gelijk blijvende kosten. Invoering van tele-IC zou veel geld opleveren. Daardoor zouden de IC-bestedingen in de komende jaren op gelijk niveau kunnen blijven. Wil je de eerste versie van de negen hoofdstukken van mijn boek alvast lezen? kijk dan hier verder.

Geef een reactie

XHTML: U kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>