Utrechtse Verslavingszorg uitstekend bezig met uitkomstmetingen

Het systematisch meten van de gezondheid en verslaving van cliënten heet in de verslavingszorg rommen. Dat woord komt van Routine Outcome Monitoring. Bij binnenkomst bij Vioctas wordt de cliënt gevraagd naar gezondheid, kwaliteit van leven en ernst van de verslaving. Bij vertrek gebeurt dat ook. Bij personen met een chronische verslaving vindt de meting enkele keren per jaar plaats.

Software
Victas is de grootste verslavingszorginstelling van de Provincie Utrecht. Daar gebeurt dat rommen uitstekend. Dat bleek vanmorgen in de werkgroep wetenschap en innovatie, waarvan ik voorzitter ben. De meeste cliënten worden thans geromd. Dat is meer dan bij andere instellingen. Dat is ook meer dan twee jaar terug, toen binnen Victas de software nogal eens haperde. Toen vergaten professionals het meten wel eens. Het Rommen zat toen nog niet in hun eigen routine. Dankzij het rommen is de effectiviteit van de zorg van Victas binnenkort goed te meten. Ook wordt dan bespreekbaar hoe deze te verbeteren is.

Geef een reactie

XHTML: U kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>