Zorg is even belangrijk als een fietspad

Meer democratie in de zorg; dit pleidooi hield ondergetekende in een gesprek met Martin van Rijn. Hij was op maandag 7 juni op werkbezoek in Heerenveen. Ik ontmoette hem in mijn rol van tijdelijk directeur van Zorgbelang Friesland. Martin en ik waren aangenaam verrast elkaar in Heerenveen te treffen. Wij kennen elkaar al een aantal jaren.

WMO
Ik bracht de staatsecretaris onder meer het volgende punt onder de aandacht. Gemeenten bereiden vaak zorgbeleid voor, zonder van te voren burgers en patiënten te raadplegen. Bij ruimtelijke ordening en verkeer hebben bewoners meer en eerder inspraak dan bij de WMO. Ook zijn beroepsmogelijkheden gemakkelijker.

Meer inspraak
Elk sociaal wijkteam zou met wijkbewoners en cliënten moeten overleggen over haar takenpakket en samenstelling. Net zoals wijkambtenaren praten met bewoners over bijvoorbeeld een nieuw fietspad. Want, beste Martin, zorg is net zo belangrijk als een fietspad.

De staatssecretaris reageerde vriendelijk zonder mijn punt te ondersteunen of af te wijzen. Na het gesprek maakte een van de VWS-medewerkers de bijgaande foto.

Geef een reactie

XHTML: U kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>