15e Nationale Spoedzorgcongres in teken van kwaliteit en crisisbeheersing

Op 25 november vindt in Zeist het Spoedzorgcongres 2015 plaats. Het congres heeft een gevarieerd programma met actuele thema’s uit de acute en de opgeschaalde spoedzorg.Het ochtendprogramma heeft een aantal interessante presentaties en in het middagprogramma kan je een aantal workshops volgen. Het congres wordt afgesloten met een interessante paneldiscussie over efficiency in de spoedzorg.

Patiënten perspectief
2015 is een belangrijk jaar voor de (complexe) spoedzorg. Er zullen kwaliteitsnormen voor de spoedzorg als geheel en voor de diagnosegroepen komen. Een expertgroep zal advies uitbrengen over deze normen. In de beleidsvisie ‘acute zorg’ van het ministerie van VWS wordt het belang van systematische triage in de keten van de acute zorg benadrukt. Doel van triage is uiteindelijk dat iedere patiënt de juiste zorg op het juiste moment krijgt. De visie op triage moet meer vanuit patiënten perspectief worden gezien. Dit is ook een van de belangrijke onderwerpen in dit congres.

Crisisbeheersing
Incidenten, rampen en crisissituaties. Veelal zijn ze onverwachts, complex van aard, omvangrijk en divers van karakter. De zorgsector dient hierop goed voorbereid te zijn. Belangrijke leidraad daarbij is het kwaliteitskader crisisbeheersing en opleiden, trainen en oefenen. Wat zijn de laatste ontwikkelingen, welke lessen kunnen we leren uit recente crisissituaties en hoe ontwikkelt de spoedzorg zich de komende jaren? Dit zijn thema’s die de organisatie van het spoedzorgcongres graag met u wil delen.

Programma
Het ochtendprogramma heeft een aantal presentaties over actuele onderwerpen als kwaliteitszorg, triage op de SEH en kwaliteit en veiligheid. In het middagprogramma kan je twee van de negen workshops bijwonen. Ook zijn er een aantal powerpitches van twee minuten. Het congres wordt afgesloten met een levendige  paneldiscussie onder leiding van ondergetekende over efficiency in de spoedzorg.

Meer informatie
Wil je je aanmelden voor het Spoedzorgcongres 2015 op woensdag 25 november in Zeist? Vul dan het inschrijfformulier in. De kosten bedragen €290,-. De congresfolder met uitgebreide informatie kan je hier downloaden.

Geef een reactie

XHTML: U kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>