Actualiteit centraal op congres Financiële Toegang Langdurige Zorg

Woensdag 30 september 2015 is er een congres over indicatiestelling voor de Wet Langdurige Zorg en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Naast tal van gerenommeerde sprekers zijn er workshops die ingaan op de actuele stand van zaken rond de financiële toegang tot de langdurige zorg. Ook de voornemens van het kabinet voor de zorg in 2016 (Prinsjesdag) komen aan bod. Er zijn al ruim 100 inschrijvingen voor dit congres. De kosten bedragen 295 euro.

Flitspresentaties
Het congres Financiële Toegang tot Langdurige Zorg vindt plaats in het Achmea congrescentrum in Zeist. Naast het reguliere programma worden er begin van de middag een aantal flitspresentaties gegeven. In maximaal tien minuten vertellen congresdeelnemers over een actuele innovatie in hun organisatie. Een tweetal voorbeelden:

Valpreventie ouderen
Drs. Saskia Kloet, Programma Manager Opgroeien en Ouder Worden, vertelt hoe je zorgkosten kan besparen door het voorkomen van valongevallen bij ouderen. Voor de uitvoering van preventie activiteiten is er vaak geen geld. Voor valpreventie voor ouderen is echter al heel goed onderzocht wat werkt en welke (kosten)effectieve interventies ingezet kunnen worden. In een animatiefilm laat Saskia Kloet zien hoe een Health Impact Bond zou kunnen werken om een maatschappelijke beweging op het gebied van valpreventie in gang te zetten.

Zorgmunten
Edgar Kampers werkt als directeur van de Stichting Qoin aan experimenten om mantelzorg te stimuleren via zorgmunten. Deelnemers verdienen munten door hun werk als mantelzorger. Deze munten kunnen zij inwisselen op een leeftijd dat zij zelf zorg nodig hebben. Ook kunnen zij met hun munt korting krijgen bij lokale winkels. Kampers experimenteerde ermee in een Amsterdamse wijk en in Zeeland. In een korte presentatie doet hij verslag van zijn bevindingen.

Inschrijven
Wil jij ook naar het congres Financiële Toegang tot Langdurige Zorg op 30 september 2015? Schrijf je dan in via het online inschrijfformulier. Je kan de congresbrochure hier downloaden.

Geef een reactie

XHTML: U kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>