Congres over relatie medisch specialist en ziekenhuisbestuur

Als leidinggevende in de zorg moet u vandaag de dag heel wat borden in de lucht kunnen houden. Zo zijn financiën, kwaliteit en digitalisering sinds de invoering van de marktwerking steeds meer met elkaar verweven geraakt. Als bestuurder of directeur bent u vaak integraal verantwoordelijk voor deze zaken. Dat vraagt om gedegen kennis hierover.

19 mei 2017 is er in Utrecht een congres over de relatie tussen medisch specialisten en ziekenhuisbestuurders. Twee vragen staan centraal: Hoe kan je hun complexe onderlinge relaties de komende jaren zo inrichten dat beiden tevreden zijn? En hoe zorg je er daarbij voor dat de patiëntenzorg optimaal is?

Tal van nationale en internationale sprekers komen met creatieve ideeën en tips om de relatie ziekenhuisbestuurders -medisch specialisten te optimaliseren. Zij gaan onder meer in op de volgende zaken:

  • In hoeverre heeft de vorming van medisch specialistische bedrijven de bestuurbaarheid van de ziekenhuiszorg bevorderd?
  • Hoe nemen de medisch specialistisch bedrijven hun verantwoordelijkheid voor kwaliteit en veiligheid en hoe leggen zij daarover verantwoording af aan de raad van bestuur?
  • De vorming van medisch specialistische bedrijven heeft geleid tot een veelheid aan vertegenwoordigende organen. Hoe pakt dit uit in de praktijk?
  • Welke besluiten neemt het ziekenhuisbestuur en welke beslissingen neemt het medisch stafbestuur?
  • Hoe gaat het buitenland om met de relatie tussen medisch specialisten en ziekenhuizen? Welke lessen kunnen wij daaruit trekken?
  • Hoe kijken patiëntvertegenwoordigers en verpleegkundigen aan tegen de samenwerking tussen ziekenhuizen en medisch specialistische bedrijven?
Flitspresentaties gezocht

Binnenlandse en buitenlandse (ervarings)deskundigen zullen bovenstaande vragen beantwoorden. Daarnaast zullen er ook zo’n tien flitspresentatoren een verhaal houden. Ik ben op zoek naar innovators, onderzoekers, of beleidsmedewerkers die een korte presentatie over hun werk willen houden (vijf minuten). Het gaat daarbij om goede voorbeelden, projecten en initiatieven die erop gericht zijn om de relaties tussen specialisten en ziekenhuis te verbeteren.

Tijdens de pauzes staan de flitspresentatoren achter een statafel klaar om in discussie te gaan met de deelnemers. Wij maken vooraf een selectie van de inzendingen. Je beantwoordt als spreker drie vragen over je werk, onderzoek of project: Wat draagt het bij? Wat gaat er goed? En wat kan er beter? Als flitspresentator krijgt je gratis toegang tot het Chronische Zorg Congres en een honorarium in de vorm van een symbolisch cadeautje.

Heb je interesse om tijdens het congres op 19 mei 2017 een korte presentatie te houden? Stuur mij dan een mail met een korte omschrijving/motivatie.

Inschrijving

Binnenkort verschijnt op deze site de congresbrochure met daarin onder meer het complete programma van het congres op 19 mei 2017 in Utrecht. Congresdeelnemers krijgen mijn nieuwe boek ‘Integrated Care: better and cheaper’ gratis bij deelname.

Geef een reactie

XHTML: U kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>