Persoonsgebonden Budget: nieuwe ronde, nieuwe kansen?!

30 maart 2017 organiseren Per Saldo en de Guus Schrijvers Academy een congres voor zorgprofessionals, beleidsmedewerkers en zorginkopers over het pgb.

30 maart 2017 organiseren Per Saldo en de Guus Schrijvers Academie een congres voor zorg- en welzijnsprofessionals, beleidsmedewerkers en zorginkopers over de toekomst van het persoonsgebonden budget (pgb). Het congres vindt plaats direct na de Tweede Kamer verkiezingen. Daarom is de ondertitel: Het persoonsgebonden budget: nieuwe ronde, nieuwe kansen?!

Eigen regie

Patiëntenorganisaties en wetenschappers blijven het pgb anno 2017 omarmen als een van de middelen om de eigen regie van cliënten en patiënten vorm te geven. Maar wethouders en zorgverzekeraars zijn terughoudend om pgb’s aan te bieden. Het is deze spanning tussen cliënten en patiënten enerzijds en beleidsmakers bij regering, parlement, zorgverzekeraars en gemeenten anderzijds die centraal staat op dit congres.

Tijdens het congres zullen verschillende nationale en internationale sprekers onder meer de volgende vragen beantwoorden:

  • Hoe kunnen we in Nederland zorgen voor een toegankelijk en eenvoudig pgb in alle vier de zorgwetten?

  • Welke lessen kunnen we trekken uit dertig jaar pgb?

  • Vlaanderen heeft een fraudebestendig, eenvoudig geregeld pgb met veel eigen regie voor de pgb-houder. Is dit ook navolgbaar in Nederland?

  • Is meer preventie en minder recherche een oplossing voor een fraudevrij persoonsgebonden budget?

  • Welke interessante regionale innovaties zijn er met persoonsgebonden budgetten?

Flitspresentaties gezocht

Naast plenaire sprekers zullen er ook zo’n tien flitspresentatoren een verhaal houden. Wij zijn nog op zoek naar innovators, onderzoekers, zorginkopers of beleidsmedewerkers die een korte (flits)presentatie over hun werk willen houden (vijf minuten). Deze presentatie kan gaan over een zorginnovatie of recent onderzoek op het gebied van pgb’s. Er zijn maximaal tien presentaties. Wij maken vooraf een selectie van de inzendingen. Je beantwoordt als spreker twee vragen over je werk, onderzoek of project: Wat gaat er goed? En wat kan er beter? Als flitspresentator krijgt je gratis toegang tot het Chronische Zorg Congres en een honorarium in de vorm van een symbolisch cadeautje.

Heb je interesse om tijdens het congres op 30 maart 2017 een korte presentatie te houden? Stuur mij dan, liefst voor 31 januari 2016, een mail met een korte omschrijving/motivatie.

Voorinschrijving

Binnenkort verschijnt op deze site de congresbrochure met daarin onder meer het complete programma van het Persoonsgebonden Budget Congres op 30 maart 2017. De kosten bedragen € 225,- (vroegboekprijs). Congresdeelnemers krijgen mijn nieuwe boek Integrated Care: better and cheaper’ gratis bij deelname.

Hieronder kun je je alvast voorinschrijven voor het congres. De factuur en de definitieve bevestiging krijg je dan later.

[si-contact-form form=’10’]

Eén reactie op “Persoonsgebonden Budget: nieuwe ronde, nieuwe kansen?!”

  1. Guzelien Hermans

    hallo, vanuit de G4/G32 gemeenten hebben we een PGB werkgroep waar we knelpunten bespreken en ideeën uitwisselen om van het PGB een beter instrument te maken. Wij zijn bereid hierover een presentatie te geven op het congres. Graag contact voor verdere afstemming.

    Beantwoorden

Geef een reactie

XHTML: U kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>