Congres over Zorgpaden en ICT

Parallelle innovatie van zorgpaden, ICT en bekostiging. Ja, in dat geval  zijn betere gezondheid, hogere kwaliteit van zorg en gelijk blijvende kosten haalbaar: Dat is de titel van de voordracht waarmee ik op 29 oktober het Congres Zorgpaden 2.0 open in Utrecht.

Papierloze ziekenhuizen
Ik beantwoord de vraag waarom in Nederland nog steeds geen volledig papierloze en röntgen-filmloze ziekenhuizen bestaan en in Duitsland, Spanje, Singapore en de USA wel. Dat antwoord geef ik aan de hand van een bezoek aan papierloze ziekenhuizen in Chicago in september 2014. Verder baseer ik mij op een lopend onderzoek van mijn promovendus Rube van Poelgeest die de Himms scores vergelijkt in Nederland, Europa en de USA. Daarnaast geef ik in mijn lezing een vooruitblik op de verzamelde kennis in mijn boek Zorginnovatie volgens het Cappuccinomodel dat 31 oktober uitkomt.

Inschrijven
Na mij komen vele boeiende voordrachten aan bod over concrete voorbeelden van zorgpaden met ICT-ondersteuning. Die komen voort uit de geboortezorg (spreker: Jacob Hofdijk), de oncologie (Xander Verbeek),het CBO (Ingrid Janssen) het UMC Utrecht (Jan Christiaan Huysman) en Ziekenhuis Gelderse Vallei (Gert Jan van den Burg).
Je kunt je inschrijven voor het zorgpadencongres via de website van MedicalPHIT. Dit is een IT-onderneming die nauwe banden heeft met de KNMG.
De congresbrochure kan je hier bekijken.

 

 

 

 

Eén reactie op “Congres over Zorgpaden en ICT”

  1. berkenbos

    Ik ben het eens met dit artikel. Veel ziekenhuizen moeten zich verder gaan digitaliseren. ICT-branche kan werkzaamheden en processen in ziekenhuis versnellen en ook vlotter laten verlopen. Natuurlijk is het geen makkelijk klusje om die overstap te doen.

    Beantwoorden

Geef een reactie

XHTML: U kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>