COVID-19 BRENGT HET ZIEKENHUIS SNELLER NAAR HET JAAR 2030

Dit congres behoort tot een reeks van jaarlijks terugkerende congressen van de Guus Schrijvers Academie en is gericht op het hogere ziekenhuismanagement. De 2020 editie stond aanvankelijk gepland voor het voorjaar 2020 met als opzet om samen met (inter)nationale Experts van gedachten te wisselen over de vorm, uitdagingen en positie van het ziekenhuis in 2030.

Door de komst van Covid-19 hebben wij het congres moet verplaatsen naar 9 oktober aanstaande.

De consequentie hiervan en de hoge druk op de ketel door Covid-19 zorgt ervoor dat dit congres met betrekking tot de nieuwe vragen en inzichten voor de ziekenhuiszorg voor de komende 10 jaar, nu een ongekende dynamiek kent en vol van actualiteit zit!

Zo zullen wij aan de CEO van het Hadassah academic hospital in Jerusalem (wellicht een van meest technisch geavanceerde ziekenhuizen ter wereld welke opereert in en een van de beste zorgsystemen ter wereld) hoe en of deze technische innovaties helpen bij de bestrijding van Covid-19 en welke knelpunten in de toekomst moeten worden opgelost.  Anna van Poucke, hoofd van KPMG Health wereldwijd, over de beste voorbeelden van zorginstellingen en zorgsystemen die op de wereld te vinden zijn en welke van die systemen onverwacht goed of juist slecht met COVID-19 kunnen omgaan en gaat zij in op het voorstel van Ursula von der Leyen om internationaal de Europese gezondheidssystemen verder te harmoniseren. Gerhard Wullink van GUPTA strategistst vertelt over het Corona noodcompensatiefonds voor ziekenhuizen; wat daarbij overduidelijke noodingrepen zijn en welke aspecten wellicht blijvende verbetering het contracteren in de toekomst kunnen betekenen. Naast deze zit het congres vol met vele andere topsprekers ieder met hoog actuele en relevante onderwerpen die niet zelden recent de landelijke media hebben gehaald, zoals; Geert van den Ende ( CEO Bernhoven)/ Rob Dillmann ( CEO Isala)/ Bart Berden (CEO ETZ), etc.

Ad Melkert (voorzitter van de NVZ) zal een beschouwing geven op de meest in het oog lopende kansen en bedreigingen voor de Nederlandse ziekenhuizen in de komende jaren, waarna er ruim de tijd word geboden om met elkaar in discussie te gaan over alle uitdagende feiten en meningen die deze dynamische congres dag de revue passeren.

Datum staat vast, locatie kan nog wijzigen.

Vooralsnog staat het congres gepland om in de Galgenwaard in Utrecht te worden gehouden. In geval tegen die tijd nog Randstedelijke beperkingen door Covid-19 van kracht zijn, zal het congres verplaats worden naar een centraal en goed bereikbaar punt in de provincie. Uiteraard zorgen wij dat u volgens de dan geldende richtlijnen veilig aan dit congres kunt deelnemen.

Mis dit niet!

Ik kan dit congres van harte bij u aanbevelen.

Tot ziens op 9 oktober!

Lars Naber, directeur Guus Schrijvers Academie

Geef een reactie

XHTML: U kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>