Een basisarts als trainee kan huisartsen ontlasten

BKV in Breda gaat in september 2013 drie pilots starten in Brabant, Utrecht en het Westland. Zij zijn op zoek naar ondernemende huisartsen in die provincies die basisartsen gedurende twee jaar een traineeship willen aanbieden.

Voordelen

De rol van de huisarts wordt steeds meer omvattend en brengt een hoge werkbelasting met zich mee. Een basisarts als trainee kan daarbij uitkomst bieden. De geselecteerde trainee kan bepaalde taken overnemen, waarmee hij of zij de huisarts kan ontlasten. Uiteraard bepaalt de huisarts zelf welke taken hij delegeert. Daarnaast kan de trainee ook ingezet worden op onderwerpen die extra aandacht vragen, zoals diabetes, COPD, cardio vasculair, autisme en ADHD.

Begeleiding

Tijdens de traineeperiode worden de basisartsen extra versterkt en getraind op diverse terreinen. Denk daarbij aan coaching op specifieke competenties, zorg overstijgende trainingen en intervisie met mede trainees. Ook worden ze begeleid door professionals en artsen die zich verbonden hebben aan het traineeship van BKV. De geselecteerde trainees staan overigens niet bij de huisarts op de payroll.

Graag doe ik een oproep aan huisartsen in Brabant, Utrecht en het Westland om mee te werken aan dit innovatieve concept: een proeftuin voor trainees in de zorg!

Als u interesse heeft in deze pilot kunt u contact opnemen met Titjana Ruygt of Simone van Ham.

Geef een reactie

XHTML: U kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>