Fries Zorgcongres over meer inspraak in zorg

29 oktober 2015 organiseert Zorgbelang Fryslan in Heerenveen het Fries Zorgcongres. Het thema is: Meer democratie in de zorg. De toegang is gratis.
Friesland heeft al eeuwenlang ervaring met inspraak van burgers, cliënten en verzekerden. Kan deze inspraak hersteld worden na drie decennia decentralisaties? Aan de hand van interessante lezingen en parallelsessies gaan de deelnemers na in hoeverre het mogelijk is meer democratie in de zorg te krijgen.

Programma
Voorzitter van Zorgbelang Nederland, Eeke van der Veen, is een van de sprekers op het congres. Hiervoor was hij Kamerlid en bestuurder van een zorgverzekeraar. Van der Veen gaat in op de participatie democratie die in ons land floreert naast de politieke democratie.

In vier parallelsessies komen innovatieve voorbeelden van beleidsbeïnvloeding van burgers en cliënten aan bod. Bert Holman is voorzitter van de koepel van Wmo-adviesraden. Hij schetst een toekomstperspectief voor de WMO-adviesraden. Ondergetekende zit dit congres voor, als interim directeur van Zorgbelang Fryslan.

Zorgbelang Duim 2015
Op het eind van het congres wordt de Zorgbelang Duim 2015 uitgereikt. Dit is een jaarlijks terugkerende prijs voor een vernieuwend project waarbij de cliënt/patiënt centraal staat.

Aanmelden
Wil je deelnemen aan het Fries Zorgcongres op 29 oktober in Heerenveen? Meld je dan (kosteloos) aan via het inschrijfformulier. Bellen kan ook: 085-4832433. De congresbrochure kan je hier downloaden.

Geef een reactie

XHTML: U kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>