Friese burgers richten zelf hun gezondheidszorg in

Het belangrijkste vinden wij dat wij als gelijkwaardige partner samen met de arts kunnen beslissen over de verschillende opties van behandeling. In gesprekken willen wij dan niet alleen informatie van de behandelend arts, maar ook via een keuzehulp, ervaringsdeskundige patiënten en via films over de behandeling. Laten wij hierover een experiment aan gaan in onze mooie provincie Friesland.’ Aan het woord waren circa 200 Friese burgers die van januari tot en met juni 2014 aan het woord kwamen over de organisatie van hun gezondheidszorg.

Zorgnota
Op basis van hun inbreng bracht Zorgbelang Fryslan op maandagmiddag 8 september in Heerenveen de nota Friese Burgers over de organisatie van hun zorg in 2020. Diana Monissen, bestuursvoorzitter van Zorgverzekeraar De Friesland, nam het eerst exemplaar van de nota in ontvangst. Zij deed dat tijdens een bijeenkomst waaraan zo’n honderd personen, vooral deelnemers aan de focusgroepen, deelnamen.

Beleidspunten
Aanwezige voorzitters van ziekenhuizen, Friese huisartsen en specialisten beloofden aan de realisatie van de zestig beleidspunten mee te werken. De genoemde nota tref je aan op de website van Zorgbelang Fryslan. Ondergetekende is een van de auteurs van de nota en presenteerde de nota op 8 september. Je treft mijn PowerPoint presentatie hier aan.

Geef een reactie

XHTML: U kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>