Geef je mening over de beleidsnota ketenzorg van de WHO

De WHO pleit voor wereldwijde toepassing van ketenzorg. Maar welk wetenschappelijk bewijs bestaat er dat ketenzorg inderdaad gezondheid bevordert, kwaliteit van zorg verbetert en kosten bespaart? Om deze vraag te beantwoorden hebben WHO-medewerkers in Genève vele artikelen, rapporten en websites gelezen.

Case studies
Het bewijs bestaat vooral uit goede voorbeelden oftewel case studies. De resultaten van dit documentenonderzoek en soms ook site visits, kan je lezen in een discussiestuk dat onlangs uitkwam. Tot 15 juli kan je als privé persoon of kennisinstituut, reageren op het stuk. Wil je dat doen? bezoek dan de website van de WHO over ketenzorg.

Beleidsnota
Op basis van deze studie heeft de WHO ook een concept beleidsnota geschreven over ketenzorg. Die bevat een aantal globale aanbevelingen. voor alle landen ter wereld. Dit stuk is interessant om te citeren als je met een eigen nota over ketenzorg bezig bent. Ook op de beleidsnota vraagt de WHO om reacties. Je vindt de beledsnota en het onderzoeksverslag op de reeds genoemde URL. Daar staat ook vermeld hoe je kunt reageren.

Conferentie IFIC
Op de derde wereldconferentie van de International Foundation for Integrated Care (IFIC) van 19 tot 21 november 2015 in Mexico City  maak de WHO bekend wat de reacties zijn op de beleidsnota.

 

Geef een reactie

XHTML: U kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>