Goede voorbeelden ketenzorg op wereldcongres

De sociale en eerstelijnsteams in Canterbury in Nieuw Zeeland baarden opzien op het Wereldcongres voor ketenzorg, dat van 22 tot 24 november plaatsvond in Sydney. Zij bieden een betere gezondheid, hogere kwaliteit van zorg en lagere kosten. Klik hier voor de evaluatiestudie. 

Verspreiden
Zij waren slechts enkele van de innovaties die aan bod kwamen. Ook de ketenzorg in Alaska, Schotland en Kinzigstal scoorden hoog. Naar aanleiding daarvan hield ik op de universiteit van Sydney een voordracht over de kansen om dergelijke goede voorbeelden sneller te verspreiden. De PowerPoint presentatie tref je hier aan.

Chronische zorg
Het was een indrukwekkend congres met ruim 400 deelnemers. Pas op woensdagavond had ik tijd om van de stad Sydney te genieten met haar prachtige haven en mooie terrassen, die aangenaam zijn tot laat op de avond. Op de foto sta ik met twee collega’s: één uit Groningen en één uit België. We genoten, maar konden het niet laten om de chronische zorg in België te vergelijken met die in Nederland. Eindstand: één – één.

Geef een reactie

XHTML: U kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>