Indicatiestelling forensische zorg staat ter discussie

Begin 2014 bracht GGZ Nederland een visiedocument uit voor de forensische zorg: Betere zorg, veiliger samenleving. De sector wil de komende jaren korter en efficiƫnter gaan behandelen en daarbij nauwer gaan samenwerken met de ggz. Dat gaat niet ten koste van de veiligheid, als gemeenten, zorgverzekeraars en het ministerie van justitie goed samenwerken. Anders krijgen ze daar allemaal last van.

Cruciaal is dat de indicatiestellingen van genoemde instanties op elkaar worden afgestemd en niet leiden tot extra bureaucratie. Ook is het toepassen van dwang en drang vaker nodig. (Na)zorg aan ex-gedetineerden leidt tot minder recidiven dan ontslag uit de gevangenis zonder nazorg. Het recidive percentage met zorg is 20%. Zonder zorg is dat 50%.

Awbz-Wmo congres
Dick de Bruyn en Henny Mulder geven hierover een workshop op het 11 april congres over de AWBZ, Wmo en de Wet Langdurige zorg. Wil jij naar hun workshop en naar het congres? Klik dan hier. Bekijk ook even dit filmpje.


Geef een reactie

XHTML: U kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>