Innovaties gezocht voor Mantelzorgcongres 20 april

20 april 2016 is er in Zeist een congres en beurs over het versterken van mantelzorg door middel van begeleiding, cursussen, trainingen, apps, financiële prikkels en gerichte subsidies. Voor dit congres ben ik op zoek naar organisaties of zzp-ers met een interessante innovatie op het gebied van mantelzorg die ze willen presenteren op het congres.

Gebruiksvriendelijk
Er is een ochtend programma met plenaire sessies en een middagprogramma met onder meer actuele workshops, waarin zo’n 40 zorgaanbieders, cursusaanbieders en app ontwikkelaars kunnen laten zien hoe hun innovatie bijdraagt aan het versterken van mantelzorgers. De zestien meest belovende innovaties mogen een korte voordrachten van maximaal vijf minuten houden. Dit zijn innovaties die makkelijk te gebruiken zijn en daadwerkelijk kunnen bijdragen aan het (zowel fysiek als psychisch) ontlasten van de mantelzorger.

Voorbeelden
ICT-ondersteuning kan helpen tegen overbelasting en bijdragen aan het verlengen van de volhoudtijd van mantelzorgers. Er zijn tegenwoordig talloze innovaties die mantelzorgers kunnen ondersteunen. Sommigen werken prima en zijn echt handig, anderen niet. Een goed voorbeeld is een elektronisch hulpmiddel voor mantelzorgers dat alarm slaat als een persoon gaat dwalen en aangeeft waar deze persoon zich bevindt. Een andere handige innovatie: een gedeelde digitale agenda. Via zo’n agenda kan je de zorg plannen met andere mantelzorgers en met professionele verzorgers Ook kan je via je smartphone of tablet berichten, foto’s en filmpjes delen en ervaringen uitwisselen.

Aanmelden
We zijn dus alleen op zoek naar gebruiksvriendelijke ICT-hulpmiddelen voor mantelzorgers en niet naar leuke gadgets. We juichen het toe als ontwikkelaars een mantelzorger meenemen naar het congres die uitlegt hoe (handig) de innovatie werkt. Heb je een innovatieve (ICT-)oplossing voor mantelzorgers? En wil je deze demonstreren tijdens het congres? Stuur dan een mail met een korte omschrijving naar: mail@guuusschrijvers.nl.

Informatie
Heb je interesse om het Mantelzorgcongres op 20 april bij te wonen? Klik dan hier voor meer informatie of schrijf je alvast in. De kosten bedragen 195 euro.

Geef een reactie

XHTML: U kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>