Veel interessante flitspresentaties op Chronische Zorg Congres

Hoe kan je richtlijnen in de chronische zorg vertalen van papieren richtlijn naar apps en deze vervolgens goed implementeren? Deze vraag beantwoordt Marilou Jansen (medisch adviseur EverywhereIM) als flitspresentator op het Chronische Zorg Congres op 14 december in Utrecht.

Richtlijnenapps

‘Richtlijnenapps kunnen hulpverleners op drie manieren faciliteren: als registratiehulpmiddel; als naslagwerk of als decision making tool’, aldus Marilou Jansen. Zij vervolgt: ‘Het originele document bestaat soms uit honderden pagina’s tekst. Dat nodigt niet echt uit tot lezen. Richtlijnenapps worden sneller toegepast dan papieren documenten, doordat de informatie op een interactieve manier beschikbaar is. Een richtlijnenapp is dus een prima hulpmiddel, dat hulpverleners en artsen in de chronische zorg in staat stelt om betere en efficiëntere zorg te leveren’.

Persoonsgerichte zorg

Naast deze presentatie vinden er nog tal van andere korte flitspresentaties plaats. Deze staan vermeld in de uitgebreide congresbrochure. Zo houdt Jeanny Engels een verhaal over de monitor chronische zorg. Zij is expert persoonsgerichte zorg, innovatie en onderzoek bij Vilans, een van de ontwikkelaars van de monitor. Bij persoonsgerichte zorg staat de persoon centraal en niet de ziekte. Om persoonsgerichte zorg goed en bewust toe te kunnen passen en waar nodig bij te sturen en te verbeteren, is het belangrijk om persoonsgerichte zorg te kunnen meten. Maar hoe meet je of zorg inderdaad persoonsgericht is? En zijn er verschillen tussen bijvoorbeeld intramurale zorg en de eerste lijn? Kom naar het congres en je hoort de antwoorden.

Kwaliteit en betaling

Het Chronische Zorgcongres op woensdag 14 december in Utrecht behandelt actuele ontwikkelingen rondom de kwaliteit en betaling van chronische zorg in Nederland en omringende landen. Tal van innovatieve voorbeelden en voorstellen van goede en betaalbare chronische zorg in binnen- en buitenland zullen die dag de revue passeren. Twee vragen staan centraal Hoe kunnen we de kwaliteit van de chronische zorg verbeteren? En hoe kunnen we de groeiende zorgvraag bekostigen?

Wil je meer informatie of je inschrijven voor het congres? Bekijk dan de uitgebreide brochure op de informatiepagina of vul het inschrijfformulier daar in.

 

 

Geef een reactie

XHTML: U kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>