Interview Zorgvisie Magazine

In het kader van mijn afscheid als hoogleraar Public Health bij het UMC heb ik een interview gegeven aan Zorgvisie Magazine. Citaat: ‘Zowel door mijn opvoeding als mijn studie economie denk ik in termen van meerwaarde. Zorginkopers moeten geen voorwaarden stellen, maar zich afvragen wat de meerwaarde is. Als de kuur van dokters erger is dan de kwaal, is er geen meerwaarde.’ Lees het volledige artikel.

Eén reactie op “Interview Zorgvisie Magazine”

  1. Een mooi artikel over de zorg in de toekomst. Extrapoleren vanuit het verleden lijkt een voor de hand liggende methode. De relatie tussen gezondheid en goed voedsel is ontegenzegelijk, te samen met gezonde levensstijl de basis. Waarom niet oproepen tot meer preventie maatregelen. Bijvoorbeeld beter eten. Nederlanders geven gemiddeld 8 tot 10% van hun inkomen uit aan voedsel en 12% aan ziektekosten. Italianen geven 18 tot 20% van hun inkomen uit aan voedsel.
    Toegegeven, verandering van eetcultuur is een grotere uitdaging, maar wel een investering in levensgeluk en toekomst. Toch?

    Beantwoorden

Geef een reactie

XHTML: U kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>