Knooppunt Ketenzorg verenigt de eerste lijn in Leiden

Alle huisartsen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, diëtisten, apothekers, zorggroepen, thuiszorgorganisaties en vele andere disciplines in Zuid Holland-Noord ( Leiden en omgeving) hebben zich onlangs verenigd in de vereniging Knooppunt Ketenzorg (KK). Zij maken zorgprogramma’s voor tal van personen met een chronische aandoening. Meer informatie hierover tref je aan op hun website.

De drie ziekenhuizen in dit gebied zijn nog niet aangesloten bij het Knooppunt Ketenzorg. Hopelijk gebeurt dat nog, maar men is erg bezig met de eigen problematiek van specialisten die per 1 januari 2015 al dan niet in dienstverband gaan. Het goede nieuws van de oprichting van het KK kwam aan de orde tijdens een college dat ik gaf aan adviseurs van Regionale Ondersteuningsstructuren (ROS’en) in Nederland. Mijn voordracht ging over substitutie van ziekenhuiszorg naar de eerste lijn. De PowerPoint-presentatie daarbij kan je hier bekijken.

Geef een reactie

XHTML: U kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>