Kom 20 november (gratis) naar de Preventie Conferentie!

Op donderdag 20 november vindt de kosteloos te bezoeken Preventie Conferentie plaats in Den Haag. Kamerleden, Proeftuinlieden, Lejo van der Heiden, Projectleider Nationaal Programma Preventie en Jolanda Sap, Voorzitter NPHF Federatie voor Gezondheid voeren er onder andere het woord. Als dagvoorzitter hoop ik dat alle deelnemers het met elkaar eens worden, welke weg het snelste leidt tot meer geld voor preventie.

Voor preventie komt extra geld beschikbaar, als …
Tal van zorgverleners, patiëntenorganisaties en politici willen meer geld besteden aan preventie en niet alleen aan curatieve zorg. Dat is mogelijk via drie manieren:

  1. Het instellen van een apart preventiefonds, zoals vroeger ook al bestond. De Raad voor de Volksgezondheid & Zorg is er voorstander van dit fonds opnieuw in te stellen.
  2. Het introduceren van shared savings: wie bespaart op behandeling, mag bijvoorbeeld de helft van het bespaarde geld besteden aan preventie. Dit gebeurt in het Duitse Kinzigstal. In nederland zijn negen proeftuinen hiermee bezig.
  3. Het introduceren van populatie gebonden bekostiging: daarbinnen mag een ketenzorg organisatie prioriteiten stellen voor preventie. Dat gebeurt bij de Amerikaanse Affordable Care Organizations. Daarvoor pleit ik in mijn nieuwe boek Zorginnovatie volgens het Cappuccinomodel.

Inschrijven
Mij maakt het niet uit langs welke weg meer geld beschikbaar komt voor preventie. Misschien is er nog wel een vierde weg. Als dagvoorzitter hoop ik dat alle deelnemers het met elkaar eens worden, welke weg het snelste leidt tot meer geld voor preventie. Wil je je (gratis) inschrijven voor de Preventie Conferentie op 20 oktober, Klik dan hier voor het programma en het inschrijfformulier.

Cappuccinomodel 
Ook in mijn nieuwe boek zorginnovatie volgens het Cappuccinomodel besteed ik veel aandacht aan preventie. Klik hier als je de presentatie van mijn nieuwe boek en het bijbehorende minisymposium wilt bijwonen.

Geef een reactie

XHTML: U kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>