Lezing KNOV over ketenfinanciering in de geboortezorg

14 november heb ik een lezing gegeven op de ledenvergadering van de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV). Tijdens mijn lezing heb ik de doelen, randvoorwaarden en eerste stappen voor ketenfinanciering in de geboortezorg besproken.

Populatiegebonden bekostiging moet je alleen invoeren als iedereen dat wil. Voordat je ketenfinanciering invoert, moet je eerst samenhangende zorgpaden hebben. Er bestaan twee ketens voor geboortezorg: een voor tijdens de zwangerschap en een voor tijdens de bevalling. Daarom pleit ik ook voor twee ketenzorgtarieven. Ketenzorgfinanciering heeft veel voordelen ten opzichte van de huidige situatie. Verloskundige Samenwerkings Verbanden moet je volgens mij niet gebruiken voor de betaling. Hiervoor zou je aparte corporaties moeten oprichten. Aan het eind van mijn voordracht heb ik ook nog mijn persoonlijke visie gegeven over de bekostiging van de geboortezorg. De PowerPoint-presentatie van mijn lezing kan je hier downloaden.

Geef een reactie

XHTML: U kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>