AWBZ/Wmo-congres: AWBZ wordt Wet Langdurige Zorg

Zou de wet romp-AWBZ blijven heten? Wordt het Wet Langdurige Intensieve Zorg? Vanaf medio november weten we het: De nieuwe naam voor de AWBZ wordt vanaf 1 januari 2015 Wet Langdurige Zorg. De regering heeft medio november een wetsvoorstel met deze naam voor advies naar de  Raad van State (RvS) gezonden. Begin 2014 dient het kabinet het wetsvoorstel voorzien van dat RvS-advies in bij de Tweede Kamer. Daarna moet het voorstel naar de Eerste Kamer.

Of het lukt om de wet op tijd ingevoerd te krijgen, is twijfelachtig. Wie naar wetgeving in het verleden kijkt, weet dat een wet meestal meer dan een jaar nodig heeft om beide Kamers te passeren. Hoe dan ook, het congres over de vervanging  van de AWBZ door de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) en de Wet Langdurige Zorg bericht jou daarover. Het vindt plaats  op vrijdag 11 april te Zeist.

Op het congres behandelen we de voortgang met die wet en de andere decentralisaties die op 1 januari 2015 beginnen. Het programma gaat niet alleen over recente ontwikkelingen bij de overheid. Ook zorginnovaties in de langdurige zorg (afkomstig uit het hele land) en nieuwe onderzoeksresultaten komen aan de orde in maar liefst 18 (achttien!) workshops.

Stel je eigen AWBZ/Wmo/WLZ congres samen en kom samen met een collega naar Zeist. Dit congres mag je, (kun je) niet missen! Interesse? Download dan de concept-brochure AWBZ/WMO congres.

Geef een reactie

XHTML: U kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>