‘Neem Duitse mantelzorg als voorbeeld’

De Nederlandse overheid rekent er steeds meer op dat familie en andere naasten mantelzorg verlenen aan ouderen en zieken. Diezelfde overheid zou er dan ook zorg voor moeten dragen dat mantelzorgers niet overbelast raken. Ze kunnen daarbij een voorbeeld nemen aan de situatie in Duitsland. Dat is de kern van een artikel in het Reformatorisch Dagblad van 10 september 2015. Je kan het hele interview dat ik gegeven heb over het het Duitse mantelzorgsysteem hier lezen.

Eén reactie op “‘Neem Duitse mantelzorg als voorbeeld’”

  1. Het wordt mij door mijn leidinggevende aangerekend als ik mij ziek meld wegens priveomstandigheden. Mijn vrouw en ik hebben de zorg voor dochter met Dravetsyndroom.

    Beantwoorden

Geef een reactie

XHTML: U kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>