‘Nettie’ presenteert zich op mantelzorgcongres 20 april

Tijdens het mantelzorgcongres op 20 april in Zeist vertellen een aantal zorgaanbieders, cursusaanbieders en app-bouwers iets over hun innovaties. Een van die innovaties is Nettie; een regelapp voor mantelzorgers.

Privé-netwerk

Mensen willen (en moeten) steeds meer zaken rond iemand die hulp of zorg nodig heeft zelf regelen. Hier springt de regelapp Nettie op in. De app verbindt en activeert het privénetwerk van mensen die zorg of hulp nodig hebben. Via Nettie weten mensen elkaar beter te vinden en stemmen zij zaken snel en eenvoudig met elkaar af. Het is een soort uitgebreide groepswhatsapp met agenda- en regelfunctie: Wie brengt Hans naar de tandarts? Wie komt zondag op bezoek? Wie helpt met koken? Wie zorgt voor een nieuwe pyjama? Door te drukken op de knop ‘Regel ik’ wordt een taak aan je gekoppeld en wordt deze informatie gedeeld met de andere groepsleden.

Zorgprofessionals

Daarnaast laat Nettie het netwerk van cliënten beter samenwerken met de zorgprofessional. Via een aantal extra functionaliteiten kunnen zorgorganisaties en gemeenten effectief met het privénetwerk communiceren, informatie uitwisselen en zorgtaken overdragen. Hierdoor kunnen zorgprofessionals doelmatiger ingezet worden en kunnen de zorgkosten omlaag. Verschillende zorgorganisaties zoals Philadelphia Zorg en Zorggroep Charim maken al gebruik van de app. Voor de eindgebruiker is Nettie gratis te downloaden in de App Store en in Google Play. Zorgorganisaties en gemeenten betalen voor het gebruik van de extra functies een jaarlijkse bijdrage.

Mantelzorgcongres

Het congres en de beurs ‘Mantelzorg is goedkoop maar niet gratis’, gaat over het versterken van mantelzorg door middel van begeleiding, cursussen, trainingen, apps, financiële prikkels en gerichte subsidies. Heb je interesse om het Mantelzorgcongres op 20 april in Zeist bij te wonen? Klik dan hier voor meer informatie of schrijf je alvast in.

Geef een reactie

XHTML: U kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>