Nieuwe masteropleiding Zorg, Welzijn en Technologie

NHL Hogeschool in Leeuwarden start september 2015 met een tweejarige masteropleiding Zorg, welzijn en Technologie. De nieuwe opleiding is vooral interessant voor professionals die behoeften van cliënten en patiënten willen vertalen naar de inzet van digitale middelen. En daarmee de praktijk willen inspireren tot nieuwe, betere vormen van zorg en ondersteuning.

Implementeren nieuwe technologieën
Om goede zorg en ondersteuning te blijven bieden, wordt de inzet van technologieën steeds belangrijker. Denk bijvoorbeeld aan online hulpverlening, health-functies op een smartwatch of de inzet van sociale robots. Er zijn professionals nodig met ervaring in de zorg- en welzijnspraktijk, die een brug kunnen slaan tussen technologie en de sociale kant van deze ontwikkelingen. Vandaar deze nieuwe opleiding, waarbij ik zelf in de voorbereiding betrokken ben geweest.

Masterclasses
In twee jaar tijd volgen de studenten vier masterclasses waarin steeds een andere fase uit een innovatieproces centraal staat. Vragen die onder andere aan bod komen:

  • Hoe beoordeel je toepassingen op kwaliteit?
  • Wat komt er kijken bij de ontwikkeling van een eHealth-toepassing?
  • Hoe verbind je mensen van verschillende disciplines en hoe krijg je ze mee in nieuwe werkwijzen?

De studenten werken aan praktijkopdrachten die ze direct kunnen toepassen binnen hun eigen organisatie.

Meer informatie
Interesse in deze masteropleiding? Lees het online magazine van NHL Hogeschool of kom naar de infoavond op 28 mei.

Geef een reactie

XHTML: U kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>