Nieuwe zoekmachine voor publicaties over ketenzorg

De International Foundation of Integrated Care (IFIC) heeft op haar jaarcongres in Utrecht een zoekmachine voor de ketenzorg gelanceerd: Integrated Care Search.

Ben je bezig met substitutie van specialistische zorg naar de eerste lijn? Ga je een beleidsnota over ketenzorg schrijven? Of wil je de Nederlandse integrale zorg vergelijken met die in andere landen? Dan kan je sinds kort gebruik maken van een zoekmachine met de naam Integrated Care Search. Het Oxfordse bureau van de International Foundation of Integrated Care (IFIC) lanceerde deze eind mei op haar congres. Klik hier voor de link naar deze zoekmachine en meer informatie hierover. IFIC ontwikkelde de machine samen met andere internationale experts op het gebied van integrated care.

Pubmed

Je kunt op de zoekmachine zoeken op integrated care plus specifiek land, op rijke en arme landen, op soort aandoening waarover de ketenzorg gaat, op jaar van publicatie en op onderzoeksmethode. De zoekmachine is altijd up to date, omdat het aangesloten is op Pubmed en andere internationale databases met wetenschappelijke bestanden. Wie een beleidsnota voorbereidt, kan terecht op een speciale toegang tot Google.

Van harte aanbevolen aan alle (ervaren en onervaren) onderzoekers en beleidsmakers in Nederland!

Geef een reactie

XHTML: U kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>