Oproep: Stuur ons persberichten en artikelen toe over zorginnovatie

Regelmatig ontvangt ondergetekende persberichten  over lokale  projecten over zorgvernieuwing.   Of een Engels of Nederlands artikel daarover. Of een nieuw stuk op de website.  Graag bied ik in de Nieuwsbrief Zorg en Innovatie daarvoor ruimte.  Wil je mij het persbericht, artikel of publicatie op je eigen website toesturen? De procedure bij de inzending is als volgt:

1. Stuur je informatie naar mail@guusschrijvers.nl

2. Collega’s en ik selecteren of je project past in de Nieuwsbrief De criteria zijn:

  • Gaat het stuk over een project, onderzoek of beleidsnota over zorgvernieuwing? 
  • Heeft de Nieuwsbrief Zorg en Innovatie reeds aandacht besteed aan het project?
  • Geen probleem met auteursrecht als de Nieuwbriefredactie het stuk plaatst? 
  • Heeft het stuk nieuwswaarde voor de circa 10.000 lezers van de Nieuwsbrief? De lezers zijn geïnteresseerd in zorgvernieuwing. Het zijn zowel zorgprofessionals en cliëntvertegenwoorsdigers als beleidsmakers die hen trachten te ondersteunen bij hun innovaties.
  • Is het stuk interessant voor meer dan één discipline (niet puur medisch, sociaal-wetenschappelijk, economisch of software jargon)?
  • Is het leesbaar in maximaal vier minuten (= 800 woorden) te lezen? Indien het stuk te lang is, vraagt de redactie een artikel te schrijven in het format dat de Nieuwsbrief hanteert. 
  • Ook stukken die je speciaal voor de Nieuwsbrief schrijft, zijn ook welkom.

3. Ga in je aanbiedingsmail in op bovenstaande criteria. 

Deze nieuwe activiteit van de Nieuwsbrief Zorg en Innovatie past binnen de missie van de Stichting Guus Schrijvers Academie: een podium bieden aan zorgvernieuwing.

 Guus Schrijvers is auteur van deze oproep.

Geef een reactie

XHTML: U kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>