PGB-congres 30 maart bespreekt toekomstmogelijkheden

Op 30 maart organiseren Per Saldo en de Guus Schrijvers Academie in Utrecht een congres over de toekomst van het persoonsgebonden budget na de verkiezingen.

30 maart 2017 organiseren Per Saldo en de Guus Schrijvers Academie in Utrecht een congres voor zorg- en welzijnsprofessionals, beleidsmedewerkers, zorginkopers e.d. over de toekomst van het persoonsgebonden budget (pgb). Tal van actuele onderwerpen en innovatieve voorbeelden en voorstellen rond het pgb in binnen- en buitenland zullen die dag de revue passeren. Het congres bestaat uit korte voordrachten, workshops en flitspresentaties met gelegenheid om te participeren en vragen te stellen. Je kan je vanaf nu inschrijven voor dit congres en gebruik maken van de vroegboekkorting.

Vragen

Tijdens het congres zullen verschillende nationale en internationale sprekers onder meer de volgende vragen beantwoorden:

  • Hoe kunnen we in Nederland zorgen voor een toegankelijk en eenvoudig pgb in alle vier de zorgwetten?
  • Welke lessen kunnen we trekken uit dertig jaar pgb?
  • Vlaanderen heeft een fraudebestendig, eenvoudig geregeld pgb met veel eigen regie voor de pgb-houders. Is dit navolgbaar in Nederland?
  • Is meer preventie en minder recherche een oplossing voor een fraudevrij persoonsgebonden budget?
  • Welke interessante (regionale) innovaties zijn er op het gebied van de persoonsgebonden budgetten?
  • Hoe ga je om met betaling van familieleden en naasten binnen pgb’s?
  • Hoe inventariseer en meet je de zorg- en ondersteuningsbehoeften tijdens een keukentafelgesprek bij een pgb-aanvraag?
Kansen

De datum van 30 maart 2017 is niet zo maar gekozen. Die ligt vlak na de parlementaire verkiezingen op 15 maart. De uitslag daarvan is dan bekend. Politieke partijen zijn dan waarschijnlijk net begonnen met het onderhandelen over de hoofdpunten van het nieuwe beleid. Maar er is nog geen akkoord gesloten over uitbreiding, vereenvoudiging, fraudepreventie en andere aspecten rond het pgb. Er liggen dan dus volop kansen om het pgb anders vorm te geven en nieuw leven in te blazen.

Flitspresentaties gezocht

Via flitspresentaties van vijf minuten krijg je een breed scala aan goede voorbeelden, projecten en initiatieven aangereikt die erop gericht zijn om de kwaliteit en betaalbaarheid van het pgb te verbeteren. Tijdens de pauzes staan deze flitspresentatoren klaar om met in discussie te gaan met de deelnemers en vragen te beantwoorden.

Wij zijn nog op zoek naar een aantal innovators, onderzoekers, zorginkopers of beleidsmedewerkers die een korte (flits)presentatie over hun werk willen houden. Deze presentatie kan gaan over een zorginnovatie, recent onderzoek of project op het gebied van pgb’s. Wij maken vooraf een selectie van de inzendingen. Je beantwoordt als spreker drie vragen over je werk, onderzoek of project: Wat gaat goed? Wat kan beter? En wat is nieuw? Heb je interesse om tijdens het congres een flitspresentatie te houden? Stuur dan, liefst voor 31 januari 2017, een mail met een korte omschrijving/motivatie naar Marcel Stam.

Aanmelden

Het pgb-congres op 30 maart 2017 vindt plaats in het CineMec Congrescentrum in Utrecht. Wil je meer informatie of wil je je (met vroegboekkorting) inschrijven voor het congres? Bekijk dan de uitgebreide brochure op de informatiepagina en vul daar het inschrijfformulier in.

 

 

Geef een reactie

XHTML: U kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>