Preventie Conferentie 12 november: op weg naar meer gezondheid en vitaliteit

Donderdagmiddag 12 november vindt in Den Haag de Preventie Conferentie 2015 plaats. In een voormalige sigarettenfabriek gaan we ons buigen over de mogelijkheden om te versnellen op de weg naar een gezondere en vitalere bevolking in de regio’s, gemeenten en wijken. Want we leven als Nederlanders weliswaar steeds langer, maar we worden ook steeds ‘dikker, zieker en eenzamer’, zo blijkt uit vele onderzoeken.

Programma
De conferentie valt uiteen in drie delen. In het eerste deel kijken we naar een aantal succesvolle, wijkgerichte initiatieven op het gebied van preventie gericht op gezonde en gelukkige burgers. Waar lopen deze initiatieven tegenaan bij de integratie van preventie, zorg en welzijn? Welke barrières komen ze tegen?
In het tweede gedeelte van de conferentie kijken we welke concrete oplossingen er zijn voor voor deze barrières.
Het laatste deel is een ‘college tour’ met Tweede Kamerleden. Het centrale thema: wat kan de politiek doen om preventie te versnellen?

Gratis inschrijven
Wil je je laten inspireren door de nieuwste inzichten op het gebied van preventie? Kom dan naar de Preventie Conferentie in Den Haag, op donderdagmiddag 12 november. Je kan je hier (kosteloos) inschrijven. Meer informatie en het uitgebreide programma vind je op de website van de Preventie Conferentie.
De conferentie  wordt georganiseerd door Ferry Koper en Marieke de Wolf. Ondergetekende is dagvoorzitter.

Geef een reactie

XHTML: U kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>