Preventie Conferentie 2016: naar een vitaler Leiden!

Donderdag 17 november 2016 vindt de vijfde Preventie Conferentie plaats in de Stadsgehoorzaal in Leiden. Betrokkenen uit de regio Leiden buigen zich in de Stadsgehoorzaal over een vitalere toekomst van hun wijkbewoners, patiënten, werknemers, studenten en leerlingen. Het programma is gevarieerd en deelname is gratis. Deze vijfde editie is mede mogelijk gemaakt door het Transformatieteam van de gemeente Leiden.

Initiatieven

Naast een overzicht van de huidige staat van de Leidse gezondheid/vitaliteit wordt er een overzicht gegeven van lopende trajecten en initiatieven. Wat gaat er goed? Wat kan er beter? Waar en hoe kunnen de betrokken partijen elkaar vinden om domeinoverschreidend richting te geven aan plannen en nieuwe initiatieven voor een vitalere bevolking?

Doelgroep

Naast wethouders, bestuurders en professionals van zorg- en welzijnsorganisaties, regionale zorgverzekeraars en burgers van de regio Leiden zijn het Leidse bedrijfsleven en het onderwijs vertegenwoordigd. Maar de conferentie is ook interessant voor mensen uit andere regio’s die betrokken zijn bij preventie: Welke lessen trek je uit de Leidse aanpak? Kan je succesvolle initiatieven in jouw regio overnemen? Heb je verbetersuggesties?

Programma

Het gevarieerde dagprogramma kent een keur aan onderwerpen, zoals:

  • Een ’röntgenfoto’ van de regio Leiden: overzicht van demografie, gezondheids- en vitaliteitssituatie van de Leidse regiobevolking.
  • Een overzicht van Internationale en Nederlandse (regionale) best practices op preventiegebied.
  • Hoe zorg je als sociaal domein en medisch domein samen voor vitalere inwoners in Leiden en omstreken?
  • Acht flitspresentaties met initiatieven uit de regio om mensen vitaler te krijgen.
  • Een interactief forum met onder andere Kamerleden, die de ontwikkelingen in Leiden inhoudelijk en nationaal in perspectief plaatsen en aanvullen met andere regio-ervaringen.
Aanmelden

Initiatiefnemers Ferry Koper, Marieke de Wolf en ondergetekende hopen dat dit congres de eerste van een lange reeks van regionale ontmoetingen is om de lokale preventie naar een hoger plan te tillen. Wij nodigen je van harte uit om deel te nemen aan de Preventie Conferentie in Leiden op 17 november a.s. Voor een gedetailleerd overzicht van het programma en (gratis) aanmelden klik hier.

Op weg naar een vitaler Leiden: versnippering opheffen, energie bundelen!

Eén reactie op “Preventie Conferentie 2016: naar een vitaler Leiden!”

  1. Tini Bakker

    geweldig initiatief, ben benieuwd wat het heeft opgeleverd en of we daarover binnenkort wat kunnen lezen. Zijn in Breda met een groep mensen aan het nadenken om een soortgelijke sessie te gaan organiseren

    Beantwoorden

Geef een reactie

XHTML: U kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>