Samenwerking zorgorganisaties, verzekeraars en gemeenten onvoldoende

Beperkte samenwerking brengt succesvolle lokale zorg voor burgers in gevaar. Barbara de Groen en Maureen Schonewille, senior onderzoekers bij Vilans, Kenniscentrum langdurende zorg brachten onlangs een rapport uit met deze titel. Zij interviewden 62 wethouders en andere beleidsmakers. Het rapport heeft als conclusie, dat het nog niet zo goed gaat in de lokale samenwerking tussen zorgorganisaties, gemeente en verzekeraars.  De betrokken partijen zijn het qua visie vaak eens, maar dat resulteert nog niet in concrete invulling op lokaal niveau. Meer informatie over dit onderzoek en en het volledige rapport vind je hier.

AWBZ-Wmo congres

De onderzoekers spreken tijdens een workshop op het AWBZ-congres op 11 april in Zeist. In  een workshop lichten De Groen en Schonewille eerst het onderzoek toe. Daarna stellen zij aan workshopdeelnemers de vragen: Herken je de problematiek? Wat kan de genoemde samenwerking verbeteren? Centrale vraag tijdens het congres is : wat komt er per 1 januari 2015 terecht van de invoering van de decentralisatie van AWBZ naar Wmo en van de overgang van de AWBZ naar de Wet Langdurige Zorg? Wil je meer informatie over dit congres? Klik dan hier.

Geef een reactie

XHTML: U kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>