Sprekers gevraagd met goede voorbeelden van samenhangende toegang tot ouderen- en gehandicaptenzorg

Op 16 april 2020 wordt het congres “Goede toegang tot Ouderenzorg” door de Guus Schrijvers Academie georganiseerd.

Onder mantelzorgers, professionals en via de media leven verschrikkelijke voorbeelden van cliënten die geen langdurige zorg ontvangen omdat hun situatie net tussen de indicatieregels voor de bestaande wetten vallen. Hierbij kan het voorkomen dat een patiënt weken, zo niet maanden, in een ziekenhuis ligt omdat hij niet overgeplaatst kan worden, of valt een kind bij zijn 18e verjaardag net buiten alle regels.

Tijdens dit congres zijn wij op zoek naar sprekers die een korte presentatie; een zogenaamde flitspresentatie (10 min) , willen geven over goede voorbeelden van werkbare oplossingen om de grijze vergoedingsgebieden tussen de 3 wetten voor langdurigere zorg te overwinnen.

Dit kan zijn vanuit ieder perspectief; zorgaanbieder, zorginstelling, gemeente, mantelzorg, client, verzekeraar, consultant, etc.

Het goede voorbeeld kan ook een brede lading dekken, zoals; een lokale triageafspraken, software, een app, een intekenlijst, regulier overleg, etc.

Selectiecriteria zijn onder meer:
· Passend binnen het onderwerp van het congres
· Het project draait al of de publicatie is net uit;
· De reputatie van de inzender of diens organisatie is volgens ons in orde
· Geen reclame boodschappen of te theoretische verhalen;
· Flitspresentatie over onderzoek: alleen over de uitkomsten en niet over de onderzoeksmethode.
· Flitspresentatie over een nota of een rapport: niet het rapport zelf bespreken (is meestal al bekend bij congresdeelnemers) maar over de implementatie van de aanbevelingen.
· Soms speelt ook mee of op het congres aan het betreffende flits-onderwerp of aan de betrokken regio al veel aandacht wordt besteed. In dat geval is de weigerkans groter.
· Soms komt een flitser in aanmerking voor upgrading. Dan mag deze bv een presentatie houden van 20 minuten + 10 minuten discussie.
· Flitsers ontvangen als dank: eeuwige roem, bekendheid van hun publicatie of project, gratis toegang tot het congres, maar geen fee.
Kortom, meld je aan als flitser, maak collega’s deelgenoot van jouw goede of minder goede ervaringen. Klik hier voor het congresprogramma.

Heb je een interessant goed voorbeeld? En wil je in een korte voordracht van 10 minuten jouw voorbeeld delen met anderen, die er misschien door geïnspireerd raken?

Stuur dan een korte introductie van het onderwerp naar Petra Schimmel :  petraschimmel@guusschrijvers.nl

Geef een reactie

XHTML: U kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>