Stoplicht-app versnelt en vereenvoudigt ontslag uit ziekenhuis

Op 25 maart 2019 gaat de stoplicht-app feestelijk online in het Amphia ziekenhuis te Breda . Op 28 november licht projectleider Anita van de Berg de app, de implementatie ervan en de eerste resultaten toe.

Bijna niets is vervelender dan verschillende thuiszorgorganisaties te moeten afbellen om zorg voor een patiënt te regelen. Toch moesten de verpleegkundigen dat steeds vaker doen als een patiënt het ziekenhuis verliet en nog niet zonder hulp thuis kon functioneren. Heel tijdrovend. Gelukkig is er nu de stoplicht-app.

Snelle uitstroom van patiënten

Het Amphia ziekenhuis heeft, samen met thuiszorgorganisaties in de regio Breda, deze app  gelanceerd. Met de introductie hiervan is 24/7 de capaciteit inzichtelijk van verschillende thuiszorgorganisaties in het verzorgingsgebied van Amphia. Het grote belang? De patiënt kan goed en vlot doorstromen vanuit het ziekenhuis naar de thuiszorg.

Negen thuiszorgorganisaties werken samen met ziekenhuis

De wijkverpleegkundigen van negen thuiszorgorganisaties kunnen op elk moment van de dag en met één druk op de knop de beschikbaarheid van zorg doorgeven in de app. Amphia -en in de nabije toekomst ook huisartsen, zorginstellingen en revalidatiecentra- kunnen vervolgens op postcode niveau zien welke thuiszorgorganisaties ruimte hebben om de zorg te leveren.

Thuiszorgcapaciteit 24/7 inzichtelijk

Anita van den Berg, bedrijfsmanager transferpunt Amphia: ”De stoplicht app is het resultaat van een energieke en gedreven samenwerking tussen de betrokken partijen. Het is een mooi digitaal middel om de beschikbare thuiszorgcapaciteit inzichtelijk te hebben. De app is eenvoudig in gebruik, maar levert een groot voordeel op in termen van inzichtelijkheid en efficiency voor de organisaties. En, het allerbelangrijkste, de patiënt heeft het meeste baat bij een vlot verlopende uitstroom, die met de app mogelijk wordt gemaakt.”

Congres over Juiste zorg en Hoofdlijnenakkoord op 28 november

Tegelijkertijd digitaliseren én innoveren; wil je weten hoe je dat aanpakt, zo’n digitale innovatie? Kom dan naar workshop 5 Digitaal platform VVT-sector verbetert uitstroom ziekenhuispatiënten. Deze vindt plaats op 28 november 2019 tijdens het congres De juiste zorg op de juiste plek en de hoofdlijnenakkoorden te Utrecht. Naast de hier besproken app komen tal van andere goede voorbeelden van zorgvernieuwing aan de orde. De toelichting betreft niet alleen de innovatie zelf maar ook de implementatie ervan.

Top van de Nederlandse zorg en verpleegkundigen ontmoeten elkaar

Plenaire sprekers zijn VGZ-bestuursvoorzitter Kliphuis, Ziekenhuis bestuurder Arno Timmermans namens de Vereniging Nederlandse Ziekenhuizen en  Lucas Fraza, huisarts en een van de initiatiefnemers van Het Roer moet om.  Ook vertegenwoordigers van VWS, hogescholen, onderzoeksinstellingen en tal van verpleegkundigen voeren het woord. Ambitie van de organisatoren is dat de top van de Nederlandse zorg en verpleegkundigen elkaar aldaar ontmoeten. Een van die verpleegkundigen is De hier boven genoemde Anita van den Berg. Zij introduceert die prachtige stoplicht-app.

Geef een reactie

XHTML: U kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>