Studenten worden in één uur 60 jaar ouder

Berlijnse medische studenten trekken in het vierde jaar van hun studie een soort astronautenpak aan dat simuleert, wat een oudere met beperkingen ervaart. Ten eerste is het pak zwaar. De student is doodmoe als hij twee trappen naar boven heeft gelopen. Ten tweede is het pak stijf. Studenten kunnen moeilijk bukken, knielen en hun armen opheffen. Ten derde horen bij het pak stijve handschoenen die verfijnde motoriek belemmeren bij het strikken van veters en het opendraaien van potjes en dergelijke. Ten vierde zit bij het kostuum een bril die staar en andere oogafwijkingen kan simuleren. Tenslotte zitten bij het pak oordopjes die oorsuizingen nadoen.

Congres over geïntegreerde zorg
Zo worden studenten binnen één uur oude mannen en vrouwen. De ervaringen van de studenten zijn indringend. Zij vergeten nooit meer wat het is om oud te zijn. Al deze kennis pikte ik op tijdens het jaarlijkse congres over geïntegreerde zorg in Berlijn op 11 en 12 april. Wil je meer weten over oud worden in één uur? Surf dan naar ageman.de . Wil jij meer weten over de manier waarop het universitaire ziekenhuis Charité deze pakken gebruikt in haar opleiding, kijk dan op de website van The International Foundation for Integrated Care.

 

Geef een reactie

XHTML: U kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>