Studiereis IFIC in teken van m-health en e-health

Van 19 tot 23 september 2016 organiseert de International Foundation of Integrated Care (IFIC) een internationale studiereis naar het vermaarde gezondheidszorgsysteem voor veteranen in Minneapolis. Het programma bestaat uit een groot aantal presentaties en bezoeken aan ziekenhuizen, poliklinische klinieken en community living centers, waardoor je een goed inzicht krijgt in het geavanceerde Veterans Health Administration (VHA) system aldaar.

Geïntegreerde aanpak

Het gezondheidszorg systeem voor veteranen in Minneapolis onderscheid zich door een geïntegreerde aanpak en het gebruik van de meest geavanceerde (e-health) technologieën. Het VHA health system levert gezondheidszorg aan circa 440.000 veteranen door middel van een geïntegreerd systeem van negen ziekenhuizen, 69 community-based poliklinische klinieken, acht community living centers en vier revalidatie behandelprogramma’s. Tijdens de reis zullen veel van deze locaties bezocht worden. Naar wens kan het programma individueel worden aan gepast.

Uitgebreide zorg

De zorg die verleent wordt aan de veteranen bestaat uit eerste- en tweedelijnszorg op het gebied van geneeskunde, chirurgie, psychiatrie, revalidatie, neurologie, oncologie, tandheelkunde en geriatrie. Door de grote afstanden in Amerika gebruikt het programma voor veteranen veel mobiele gezondheidszorg (m-health) en e-health toepassingen om de patiënten zo veel mogelijk van dienst te zijn. Tijdens de studiereis wordt veel aandacht besteed aan deze m-health en e-health oplossingen. Zowel voor veteranen als voor zorgteams zijn speciale mobiele apps ontwikkeld. Veteranen krijgen daarmee meer mogelijkheden om actief bij te dragen aan hun eigen gezondheid.

Informatie

Meer informatie over deze internationale studiereis naar het Veterans Health Administration system in Minneapolis vind je in bijgaande brochure, of op de IFIC-website.

 


			

Geef een reactie

XHTML: U kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>