Transitie en transformatie centraal op Fries Zorgcongres

Het Fries Zorgcongres van Zorgbelang Fryslan vindt dit jaar plaats op 13 oktober in de Lawei in Drachten. Het congres staat in het teken van transitie en transformatie. Tijdens het congres wordt het manifest ‘Ik word gezonde Fries’ ondertekend door diverse bedrijven en zorgorganisaties en wordt de Zorgbelang Duim 2016 uitgereikt.

Slimmer en efficiënter

Belangrijkste sprekers op het Fries Zorgcongres zijn Anna van Poucke (KPMG Health) en Machteld Huber (arts/onderzoeker en oprichter van het Institute for Positive Health). Machteld Huber werd in 2015 verkozen tot meest invloedrijke vrouw in de zorg. Het congres beoogt beslissers uit de gezondheidszorg, overheid en verzekeraars in contact brengen met vertegenwoordigers van patiënten en cliënten. Met die verschillende groepen wil men het hebben over transitie (het decentraliseren van taken naar lokale overheden) en vooral transformatie (het slimmer en efficiënter uitvoeren van die taken).

Parallelsessies

Naast bovengenoemde sprekers biedt het programma een aantal parallelsessies (workshops) aan. Deze sessies bieden een verdieping op het thema transformatie en vitaliteit en worden veelal vormgegeven door partners in de zogenaamde Vitaliteitsalliantie. In een groot deel van de parallelsessies staan de keukentafelgesprekken centraal.

Zorgbelang 3.0

Samen met Ankie Beenen van Zorgbelang Fryslân verzorgt ondergetekende ook een parallelsessie: Zorgbelang 3.0. Wij willen de volgende vragen beantwoorden: gemeenten transformeren, zorgaanbieders gaan erin mee, maar moeten ook belangenbehartigers niet transformeren? Hoe ziet collectieve belangenbehartiging er anno 2017 uit? En welke rol en taak kan Zorgbelang spelen?

Wil je je (gratis) aanmelden of meer informatie over het Fries Zorgcongres op 13 oktober in Drachten? Klik dan hier.

 

Geef een reactie

XHTML: U kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>