Wat verandert er aan het PGB?

Het Persoonsgebonden Budget (PGB) keert terug in de nieuwe Wet op de Langdurige Zorg, de WMO en de Zorgverzekeringswet. Het doet dat in de vorm van trekkingsrechten. Wat verandert er precies per 1 januari 2015? Want vindt Per Saldo, de Vereniging van PGB-houders daarvan?

Deze vragen beantwoordt Hans van der Knijff, beleidsmedewerker bij Per Saldo. Hij beoordeelt de nieuwe beleidsvoorstellen als een nieuwe stap in een ontwikkeling waarbij PGB’s soms hoog op de politieke agenda stonden en soms helemaal werden afgeschaft.

AWBZ-wmo congres

Van der Knijff spreekt tijdens een workshop op het AWBZ-congres  op 11 april in Zeist.  Centrale vraag tijdens het  congres: wat komt er per 1 januari 2015 terecht van de invoering van de decentralisatie van AWBZ naar Wmo en van de overgang van de AWBZ naar de Wet Langdurige Zorg? Klik hier voor meer informatie over het congres.

Eén reactie op “Wat verandert er aan het PGB?”

 1. RGD Reiche

  Dochter verbruikt al jaren ca. 50% van haar pgb-toewijzing en wordt daarom voor ca. 50% gekort op haar vrij te besteden bedrag.
  Nu is er sprake van eigen bijdrage die NIET aangepast wordt naar het werkelijke pgb-verbruik.
  Wij vinden dat oneerlijk!
  Er komen zg. warme handschenkingen van mij dus binnenkort is het maximum van ca. 800euro bereikt.
  CAK zegt zo is de wet.
  Wat vindt u? Hoe is deze oneerlijkheid te bestrijden?

  Beantwoorden

Geef een reactie

XHTML: U kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>