Veroorzaken zorgpaden overbehandeling?

Zijn zorgpaden oorzaak voor overbehandeling en overdiagnostiek? Op deze vraag geeft prof. Jan Swinkels antwoord tijdens het Zorgpadencongres op 7 februari 2014 in Zeist. Hij geeft die dag een inleiding over de start van een zorgpad: welke patiënt kan toegelaten worden? Daarbij behandelt hij actuele vraagstukken als overdiagnostiek, overbehandeling en upcoding voor een betere DBC.

Zorg op maat versus standaardisering

De tweede inleider, prof. Kees Ahaus, bespreekt het spanningsveld tussen zorg op maat en standaardisering van zorg. Het ochtendprogramma wordt afgesloten met een debat en de uitreiking van de door CZ ingestelde Guus Schrijvers Prijs voor het Beste Zorgpad. Tot 21 januari kan je nog een zorgpad nomineren voor deze prijs door een aanmeldingsformulier aan te vragen bij l.vanschaik@umcutrecht.nl.

Het middagprogramma is interactief van opzet. In workshops kunt u kennis maken met nieuwe ziekenhuis- en transmurale zorgpaden, innovatieve zorg-ICT applicaties en andere ondersteuningsinstrumenten voor verbetering.

Inschrijving Zorgpadencongres

Het Zorgpaden Congres is een jaarlijkse traditie, waar mensen uit wetenschap en praktijk ervaringen uitwisselen over recente ontwikkelingen over zorgpaden in Nederland. Je kan je nog aanmelden voor dit congres. Interesse? Download dan de brochure van het Zorgpadencongres en schrijf je in op de website van de Julius Academy.

Geef een reactie

XHTML: U kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>