Ruim zeshonderd presentaties voor ketenzorgcongres Dublin

Van 8 t/m 10 mei vindt in Dublin de 17e Internationale conferentie plaats over geïntegreerde zorg. Maak nu gebruik van de vroegboekkorting en schrijf je in.

Van 8 tot en met 10 mei 2017 vindt in Dublin een congres plaats met als titel: Building a platform for integrated care: delivering change that matters to people. De International Foundation of Integrated Care (IFIC) organiseert deze 17e Internationale conferentie over geïntegreerde zorg, samen met de Ierse National Health Services.

Diversiteit

In totaal ontving de IFIC ruim 600 voorstellen voor lezingen of posters van projectleiders, onderzoekers en beleidsmedewerkers op het terrein van ketenzorg en experimenten in de eerste lijn. Boeiend is dat deze niet meer alleen de somatische , transmurale chronische zorg betreffen. Dat was in het verleden wel het geval. Nu komen ook onderwerpen aan de orde als ketenzorg in de geestelijke gezondheidszorg, samenwerking tussen zorg en welzijn, geïntegreerde jeugdzorg, oncologische zorg en ouderenzorg. Ook de relatie tussen geïntegreerde zorg en e-health komt vaak naar voren.

Samenwerking

Nieuw op het congres is de samenwerking tussen patiënten, apothekers, in de eerste lijn en in het ziekenhuis, artsen en verpleegkundige rond de thema’s medicatieveiligheid, polyfarmacie, dure geneesmiddelen en therapietrouw.

Aanmelden

Het congres vindt plaats in mei. Gelet op de grote hoeveelheid aanmeldingen van presentaties verwachten wij (ik ben zelf voorzitter van het IFIC-bestuur) 1.200 tot 15.00 deelnemers uit vrijwel alle landen ter wereld. Je kunt je aanmelden voor dit congres door hier te klikken. Al je je snel inschrijft, kan je  gebruik maken van de vroegboekkorting.

Geef een reactie

XHTML: U kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>