Zorg op maat binnen een zorgpad? Het kan!

Gestandaardiseerde zorg in een zorgpad kan samen met zorg die aansluit op individuele behoefte van patiƫnten. Dit is onderwerp van de inleiding van prof. Kees Ahaus tijdens het ochtendprogramma van het negende Zorgpaden Congres op 7 februari 2014 in Zeist. Hij bespreekt de mogelijkheden voor variatie en moduleren binnen zorgpaden.

Overbehandeling

De tweede inleider, prof. Jan Swinkels, gaat in op de relatie tussen zorgpaden en het actuele thema van overbehandeling en overdiagnostiek. Aan het eind van de ochtend wordt de door CZ ingestelde Guus Schrijvers Prijs voor Beste Zorgpad 2014 uitgereikt. Je kan tot 21 januari een zorgpad nomineren door een aanmeldingsformulier aan te vragen bij l.vanschaik@umcutrecht.nl.

Tijdens het interactieve middagprogramma kunt u in workshops kennis maken met nieuwe ziekenhuis- en transmurale zorgpaden, innovatieve zorg-ICT applicaties en andere ondersteuningsinstrumenten voor zorgpaden.

Inschrijving Zorgpadencongres

Het Zorgpaden Congres is een jaarlijkse traditie, waar mensen uit wetenschap en praktijk ervaringen uitwisselen over recente ontwikkelingen over zorgpaden in Nederland. Je kan je nog aanmelden voor dit congres. Interesse? Download dan de brochure van het Zorgpadencongres en schrijf je in op de website van de Julius Academy.

Geef een reactie

XHTML: U kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>