Zorgpadencongres 2015: nominaties Guus Schrijvers prijs

Er zijn drie zorgpaden genomineerd voor de Guus Schrijvers prijs 2015. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het jaarlijkse Zorgpadencongres dat op 30 januari 2015 in Utrecht georganiseerd wordt.

In de kniepoli van de Mobility Clinic van het UMC Utrecht werken specialisten van de afdelingen orthopedie, sportgeneeskunde en reumatologie samen voor innovatieve zorg voor patiënten met complexe problemen aan het bewegingsapparaat. Door op een vernuftige manier veel informatie vooraf te verzamelen en noodzakelijke onderzoeken goed in te plannen, slagen zij erin om na een eerste polibezoek een duidelijke diagnose en een helder behandeladvies te geven.

Dit is een van de zorgpaden die in aanmerking komen voor de Guus Schrijvers prijs 2015, die zorgverzekeraar CZ heeft deze ingesteld bij mijn afscheid als UMC Utrecht hoogleraar.

Longontsteking
Het tweede genomineerde zorgpad betreft de behandeling van longontsteking in het Albert Schweitzer Ziekenhuis Dordrecht. Daar is men erin geslaagd om drie specialismen (longartsen, internisten en SEH-artsen op één lijn te brengen.

Chronisch hartfalen
Het transmurale zorgpad chronisch hartfalen van de Afdeling Cardiologie Rijnland Zorggroep en de huisartsen in Alphen aan de Rijn is genomineerd vanwege de uitgewerkte verwijsstromen van eerste naar tweede en derde lijn, en weer terug naar de eerste lijn.

Zorgpadencongres
De uitreiking van de Guus Schrijversprijs vindt plaats tijdens het Zorgpadencongres op 30 januari 2015 in Utrecht. Tijdens dit congres kan je kennis maken met interessante innovaties en excellente zorgpaden. Wil je je inschrijven of meer informatie hierover? klik dan hier.

Geef een reactie

XHTML: U kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>