Achmea probeert volhoudtijd van mantelzorgers te verlengen

In twintig regio’s stelt Achmea de volgende vraag aan mantelzorgers van mensen met dementie: hoe lang denkt u het vol te houden? Afhankelijk van het antwoord zet de professional dan respijtzorg in ter verlichting van de taken van de mantelzorger. We hebben het dan bijvoorbeeld over deeltijdopname van de dementerende voor enkele ochtenden per week in een verpleeghuis, verblijf op een dagvoorziening, een tijdelijke opname in een verzorgingshuis bij ziekte van de mantelzorger of extra thuiszorg.

Respijtzorg
Dit nieuws kwam 13 maart naar voren tijdens de promotie van Henk Kraijo, die de volhoudtijd van ruim 300 mantelzorgers onderzocht.  Het gebeurt zelden of nooit dat wetenschappelijke resultaten uit een proefschrift zo snel toepassing vinden in de praktijk van zorgverzekeraars. Helaas zijn gemeenten vergeten respijtzorg in te kopen, zo blijkt uit berichten in Zorgvisie.

Geef een reactie

XHTML: U kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>