Farmaceutische industrie krijgt te grote invloed op de EU

Bij de voorgenomen portefeuille-indeling van de nieuwe Europese Commissie krijgt de Eurocommissaris voor Industrie voortaan de verantwoordelijkheid voor het geneesmiddelenbeleid De afgelopen vier jaar viel dit onderdeel onder het Directoraat-Generaal Gezondheidszorg. Met deze overdracht bereikt de lobby van de farmaceutische industrie een belangwekkend resultaat in Brussel. Het betekent mogelijk meer EU-steunmaatregelen en subsidies en minder strenge regelgeving. Inmiddels hebben al zeven landen bezwaar aangetekend tegen het betreffende voornemen van Europese commissie voorzitter Juncker. Wanneer volgt Nederland?

Kamerdebat
Kamerlid Renske Leijten heeft voor aanstaande woensdag over dit onderwerp een debat aangevraagd. Zij vindt dat Nederland ook nee moet zeggen. Ze heeft gelijk. Want geneesmiddelengebruik is een groot volksgezondheidsvraagstuk. De industrie moet volgen.

Help mee
Het is van groot belang voor de volksgezondheidszorg dat er geprotesteerd wordt tegen dit voornemen van de EU . Zou je willen helpen dit bericht te verspreiden?
Zie ook de open brief van drs. Lucas van der Hoeven hierover.

 

Geef een reactie

XHTML: U kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>