Masterclass Geïntegreerd Zorgmanagement 2016-2017

Leidinggevenden in de zorg hebben te maken met tal van actuele ontwikkelingen en veranderingen. Van de grote decentralisaties tot de selectieve contractering van zorgverzekeraars en de toenemende marktwerking. Maar ook op het gebied van de bedrijfsvoering moet men vandaag de dag heel wat borden in de lucht kunnen houden. Bijvoorbeeld op het gebied van financiën, kwaliteit en digitalisering; bedrijfsonderdelen die steeds meer met elkaar verbonden raken en om specifieke kennis vragen. In de masterclass Geïntegreerd Zorgmanagement leren leidinggevenden en bestuurders van (kleine en grotere) zorgorganisaties beter in te spelen op de vele uitdagingen die zij tegenkomen in hun functie.

Leerdoelen

De masterclass bestaat uit een mix van kennisoverdracht, voorbeelden uit de praktijk, eigen inbreng van de deelnemers en discussie. De praktische toepasbaarheid staat centraal. De afsluiting bestaat uit een eindopdracht, waarbij een probleem uit de eigen praktijksituatie centraal staat. Deelnemers aan deze masterclass leren:

  • hun inzicht, begrip en competenties te vergroten bij het managen van kwaliteit van zorg, in- en uitgaande geldstromen, kosten en van digitalisering;
  • afgewogen keuzes te maken bij de aanpak van actuele zorgthema’s. Daarnaast leren cursisten beter te anticiperen op toekomstige zorgvraagstukken;
  • onderwerpen op het gebied van ondernemerschap, kwaliteit, prestaties, control en digitalisering op meerdere manieren te benaderen;
  • een integraal jaarplan op te stellen. Daarnaast krijgen de deelnemers inzicht in hoe er verantwoord kan worden bezuinigd met behoud/verbetering van kwaliteit en veiligheid.
Start 3 november

De masterclass -die voor de elfde keer georganiseerd wordt- bestaat uit tien bijeenkomsten op donderdag van 15.00 tot 19.00 uur. Er zijn maximaal achttien plaatsen beschikbaar. De start is op 3 november 2016 en de laatste masterclass is op 2 juli 2017. De locatie is Utrecht. De investering voor deze masterclass bedraagt € 2.500,– (exclusief btw) per persoon.

De cursusleiding is in handen van Wim Schellekens (Strategisch adviseur en oud-hoofdinspecteur curatieve gezondheidszorg IGZ) en ondergetekende. Daarnaast zijn er tal van deskundige (gast)docenten.

Inschrijven en informatie

Als je je wilt aanmelden voor de masterclass Geïntegreerd Zorgmanagement 2016-2017, dan kan je hier het inschrijfformulier invullen. De uitgebreide brochure kan je hier downloaden.

Vragen? Persoonlijk advies? Of meer informatie nodig? Neem dan contact met mij op: mail@guusschrijvers.nl, telefoon: 06 – 30074477.

Geef een reactie

XHTML: U kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>