Spaarpunten bij gezond gedrag werkt uitstekend in Zuid Afrika

Personen met diabetes die zich aan de leefregels houden door bijvoorbeeld eens in de 3 maanden bloed te laten prikken op HbA1C verdienen spaarpunten op hun spaarrekening bij zorgverzekeraar Discovery Health. Met die punten kunnen zij leuke dingen doen: naar de film gaan, een vakantiehuisje huren of een gratis vliegreis maken. Of in vakjargon; de zorgverzekeraar Discovery beloont het gezonde gedrag van deze groep verzekerden.

Deze informatie kreeg ik te horen tijdens intensieve en interessante gesprekken met Deepak Patel en zijn collega’s. Patel luisterde op 31 oktober de presentatie van mijn nieuwe boek Zorginnovatie volgens het Cappuccinomodel op. Klik hier voor zijn Powerpointpresentatie.

Gezonde voeding
Ik heb gisteren hier in Johannesburg gedaan alsof ik zo’n spaarrekening had bij Discovery. Fascinerend wat ik allemaal had kunnen kopen als ik voldoende punten had gehad. Ik bezocht een supermarkt die partner is van Discovery Health. Ik kon heerlijk vers fruit en magere yoghurt kopen met korting van Discovery.

Gemotiveerde verzekerden
Dank zij dit Vitality programma trekt Discovery verzekerden die hun eigen gezondheid belangrijk vinden. Hun verzekerden zijn gemiddeld vier jaar jonger dan die van andere zorgverzekeraars. Die gaan nu ook het programma van Discovery Health invoeren.

Ketenzorg
Van hun kant waren leidinggevenden van Discovery health geïnteresseerd in de Nederlandse ketenzorg. Zij verklaarden die uit de Nederlandse mentaliteit dat samenwerken in de polder moet, anders loopt die onder. Daarom werkt, volgens de Zuidafrikanen, het Nederlandse voetbalteam ook zo goed samen. Ik heb dat maar beaamd….

Reacties uitgeschakeld voor Spaarpunten bij gezond gedrag werkt uitstekend in Zuid Afrika