Studiedag over betere afstemming wetten langdurige zorg

De studiedag 'Naar een betere afstemming tussen de wetten langdurige zorg' vindt plaats op 14 maart 2019 en heeft een praktijkgericht, interactief programma.

Patiënten en cliënten weten vaak niet bij welke instantie ze precies moeten aankloppen als ze langdurige zorg nodig hebben. Ze worden geregeld van het kastje naar de muur gestuurd. De verschillende zorgwetten, regels en geldpotjes staan te vaak centraal, in plaats van de burger. Daarom organiseert de Guus Schrijvers Academie op 13 juni 2019 de studiedag ‘Naar een betere afstemming tussen de wetten langdurige zorg’.

Vragen

Tijdens de studiedag op 13 juni worden een groot aantal vragen beantwoord, zoals:

  • Hoe kan je de vier wetten die langdurige zorg bekostigen beter op elkaar afstemmen? Waar zitten de knelpunten? Hoe kan het beter? En vooral: hoe stel je de behoefte van de patiënt hierbij centraal?
  • Hoe verhoudt de Wet langdurige zorg zich tot de Wmo, de Jeugdwet en Zorgverzekeringswet?
  • Zorgt persoonsvolgende bekostiging voor een betere toegankelijkheid van de langdurige zorg? Wat zijn de voor- en nadelen? Hoe kan het geïmplementeerd worden?
  • Hoe werkt de Persoons Volgende Financiering (PVF) in Vlaanderen? Is dit ook wenselijk in Nederland?
  • Hoe kun je pgb’s uit de vier wetten beter op elkaar af te stemmen?
  • Zorgt het integrale pgb voor een betere afstemming van pgb’s in de verschillende wetten?
  • Hoe kun je mantelzorg meewegen bij het indiceren van betaalde zorg in de vier wetten voor langdurige zorg?
Parallelsessies, workshops en flitspresentatie

Naast plenaire sprekers zijn er twee rondes met parallelsessies en workshops. Per ronde kun je kiezen uit vier sessies. Ook zijn er meerdere flitspresentaties. De Guus Schrijvers Academie zoekt nog enkele sprekers die als ‘flitspresentator’ in tien minuten tijd een aspect rond de toegankelijkheid van de langdurige zorg willen bespreken. Interesse? klik dan hier voor meer informatie.

Voor wie?

De studiedag is interessant voor zorgmanagers, leidinggevende professionals en beleidsmakers van verpleeg- en verzorgingshuizen, thuiszorgorganisaties, zorgkantoren en andere langdurige zorgorganisaties. Maar ook voor leidinggevenden in de (langdurige) geestelijke gezondheidszorg, inkopers bij zorgverzekeraars, vertegenwoordigers van brancheorganisaties, ouderenbonden en patiënten- en gehandicaptenorganisaties, beleidsmedewerkers van overheidsinstanties, ervaren hulpverleners en alle anderen die geïnteresseerd zijn in het verbeteren en vereenvoudigen van de toegang tot de langdurige zorg.

Meer informatie en inschrijven

Wil je meer weten over de studiedag over de afstemming van de wetten in de langdurige zorg op 13 juni 2019 in Utrecht? Kijk dan voor het programma, de sprekers en het inschrijfformulier op de informatiepagina van de Guus Schrijvers Academie. Accreditatie is aangevraagd.

Geef een reactie

XHTML: U kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>